woensdag 21 november 2012

Het Wrap Trio

Dag 3 van de hapjesweek. Handig hoor als je een feestje hebt gegeven, meteen genoeg stof tot schrijven.
Wraps blijven in trek, om te maken en om te eten. Met betrekkelijk weinig inspanning vul je schalen met uitnodigende eenhaps miniwrapjes. Een trio werd het, ze hadden het samen goed naar hun zin en waren naar de zin van onze gasten en om dat laatste gaat het altijd.
Roomkaas is geweldig om als basis te dienen voor een vulling, het geeft de gewenste smeuïgheid plus een fris tintje aan het geheel. Daarnaast zwaai ik lustig met citroen, dat zal geen verrassing zijn want citroen en ik zijn een onlosmakelijk duo.
Waar bestaat dit illustere trio nu uit? Ze zijn gevuld met a gepocheerde zalm waar met roomkaas, mierikswortel,dille,  kappertjes en citroen een mousse van wordt gemaakt, b gevuld met avocado en ei en tot slot c een vulling van roomkaas met zachte geitenkaas, cranberry's en heel fijngehakte hazelnoten.
Die laatste was nieuw voor mij maar een absolute klapper!



Wat heb je nodig voor de wrap met zalm:
3 soft tortilla wraps - 250 gram zalmfilet - 175 gram roomkaas - 1tl mierikswortel of meer afhankelijk van de sterkte van de mierikswortel - 500 ml visbouillon - half potje kappertjes - wat citroensap - 2 tl gedroogde dilletopjes - zout en peper.

Zo maak je het:
  • Dep de zalm droog.
  • Breng visbouillon aan de kook, zet het vuur laag, zorg ervoor dat het niet meer kookt. Leg de zalmfilet erin en laat ongeveer 6 minuten garen. Schep met een schuimspaan uit de pan, zet weg en laat geheel afkoelen. 
  • Verdeel de zalm vervolgens in kleine stukjes, vermeng met de roomkaas, mierikswortel, kappertjes, dille en citroen. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel over iedere wrap 1/3 van de vulling, rol stevig op en rol het vervolgens in een stuk aluminiumfolie.
  • Leg minimaal 1 uur in de koelkast en snij het vervolgens in plakjes. De uiteinden gebruik ik niet.
Je kunt ook zalm uit blik gebruiken maar eerlijk gezegd vind ik dat altijd zo'n gedoe en gepriegel dat ik liever een stukje verse zalm pak.

Wrap met avocado en ei:
3 soft tortilla wraps -2 rijpe avocado's - 2 eieren - peper en zout -  2 el roomkaas - citroensap - 2 tl hot pepper sauce

Zo maak je het:
  • Kook de eieren hard, laat schrikken en afkoelen. (Kun je natuurlijk ook de dag van tevoren al doen)
  • Snij de avocado's doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit. 
  • Vermeng het in een schaal met de roomkaas, peper en zout, een flinke splash citroen en 2 tl hot pepper sauce. Prak het goed door elkaar of zet de staafmixer erop voor een mooi glad geheel.
  • Pel de eieren, snij in kleine stukjes en schep door het avocadomengsel.
  • Proeven en eventueel nog verder op smaak brengen.
  • Verdeel over iedere 1/3 deel van het mengsel, rol stevig op. Rol het vervolgens in een stuk aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Snij in plakjes en eet de uiteindjes op.

Wrap met geitenkaas, cranberry's en hazelnoten:
3 soft tortilla wraps - 175 gram roomkaas - 100 gram zachte geitenkaas - 60 gram gedroogde cranberry's - 50 gram hazelnoten - beetje citroensap

Zo maak je het:
  • Hak de hazelnoten heel fijn. Dat kan in een keukenmachine maar ook door de hazelnoten in een diepvrieszakje te doen, plat te leggen en er met een vleeshamer of deegroller op te meppen.
  • Vermeng in een schaal de roomkaas, met de geitenkaas en een klein scheutje citroensap.. Prak goed door elkaar. 
  • Voeg vervolgens de cranberry's en de fijn gehakte hazelnoten toe.
  • Eventueel nog een een kleine draai peper erover.
  • Verdeel over iedere wrap 1/3 van het mengsel en rol wederom stevig op. Daarna mogen ook deze in de aluminiumfolie en minimaal 1 uur de koelkast in om daarna in plakjes te snijden.
  • Vergeet niet om de uiteindjes in je mond te stoppen.

2 opmerkingen:

Mannin zei

Njum! Dat ziet er weer heerlijk uit! :D

Eetlust zei

Vooral de geitenkaas, cranberry, hazelnoot valt altijd in de smaak, ook bij mensen niet zo dol op geitenkaas zijn.