Dit is een ideaal recept op dagen dat je wat minder tijd hebt. Heerlijk met rijst en zoetzure komkommer.
Voor 4 personen heb je nodig:
500 gram rundergehakt - 3 teentjes knoflook - 2 spaanse pepers - 8 el sojasaus (geen ketjap) - 2 flinke el bruine suiker - stukje gember van ongeveer 3 cm - 1/2 el sesamolie - zonnebloemolie - peper - eventueel nog wat zout - 6 stengels lenteui - 1 flinke ui.
Zo maak je het:
- Kook rijst op de manier zoals jij gewend bent
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, ontdoe de pepers van hun zaadjes en snijd ze fijn.
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de lenteui in ringetjes en zet apart.
- Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie en rul hierin het gehakt.
- Voeg ui, knoflook, gember en spaanse peper toe en bak even mee tot de ui zacht is.
- Schep nu de bruine suiker, sesamolie en sojasaus erdoor. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Voeg de helft van de lenteui toe, schep het erdoor, bak nog even mee.
- Verdeel rijst over vier borden, schep het gehanktmengsel ernaast en verdeel de overgebleven lenteui erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten