zaterdag 18 augustus 2012

Kruiden en specerijen kopen bij De Kruidenkaravaan

Naar aanleiding van wat getwitter over kruiden en specerijen speurde ik weer eens het wereldwijde web af. Za'atar waar zoveel over gesproken wordt maar zeker ook naar wordt gezocht aangezien het niet standaard in ieder winkel verkrijgbaar is, was onderwerp van mijn zoektocht. Zelf heb ik het bij de Jumbo gekocht, je vindt daar de gehele lijn Original Spices van Jonnie Boer. Na de vakantie kijk ik meestal rond of er nieuwe producten te ontdekken zijn en deze maal was het bingo, alleen vraag ik me dan af: 'Betaal ik voor de inhoud of meer voor het mooie blikje en in dit geval meneer Boer?'Achteraf snap ik werkelijk niet dat De Kruidenkaravaan me nooit is opgevallen, al verklaart het feit dat je een specifieke zoekopdracht moet geven zoals bijvoorbeeld Bengaals kerriepoeder wel het een en ander.
Eenmaal op de site beland ging luilekkerland open. Zoek je Chili Chepotle Meco of Maniguette peper, Iraanse saffraan, gemalen Japanse mierikswortelpoeder, Grand Cru Bora-Bora vanille of zwart sesamzaad dan ben je hier aan het juiste adres.
Een enorme keus, kijk maar: 115 kruiden en specerijen ongemengd, 62 gemengd, 21 seasonings zonder zout, 5 zoutproducten, een categorie exclusief, hot & spicy, japans.

Uiteraard kon ik het niet laten om een bestelling te plaatsen en me enorm in heb zitten houden maar dat zal geen nieuws zijn. Het doosje werd keurig de volgende dag bezorgd met als extraatje nog een bakje Ras el Hanout om te proberen. Heel fijn aangezien het bij mij op was.Had het wel op de site zien staan maar vergat het te bestellen. Kan niet anders zeggen dan dat deze eerste kennismaking me prima is bevallen.
Voor wie in de buurt van Eindhoven woont, op zaterdag staan ze op de Woenselse markt.

Voor meer info, te snuffelen en te zoeken: De Kruidenkaravaan

4 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Handige site, ik heb de link op mijn blog geplaatst voor mijn lezers. Zelf bof ik ontzettend met een kruidenwinkel nog geen 5 minuten van mijn huis, de eigenaar komt uit Iraan en je kunt het niet zo gek bedenken of hij heeft het!

Eetlust zei

Dat is inderdaad boffen zeg. Kan hier gelukkig ook veel krijgen maar voor de exclusievere producten is het ook voor mij een goede aanwinst. Voor ik er over schrijf moet ik het wel eerst testen, wat een straf...
Voorraad mooi aangevuld met dit proefdoosje :)

Nell zei

Fijne tip. Ook ik woon in onontgonnen gebied w.b.t exotische ingrediënten, dus ben altijd op zoek naar dit soort adresjes. Dank!

Eetlust zei

Graag gedaan, adresjes hebben we nooit genoeg :)