Wellicht niet meer verwacht maar we hebben nu te maken met een heuse echte zomer. Zo één waar je helemaal niet staat te springen om boven hete pitten te hangen, ze eigenlijk niet eens aan wilt steken. Zo één waar je alleen met frisse, verkoelende drankjes en een salade neer wilt strijken in de lommer.
Zo één waarin men massaal de bbq in de hens zet, dat dan weer wel.
Laten we eerlijk zijn, na een paar dagen genieten van de maaltijdsalades begin je toch ook wel weer te verlangen naar iets hartigers, iets warms.
Deze ovenschotel vormt samen met ja een salade en knapperige versgebakken brood een prima zomers stel.
Je hebt nodig voor 4 personen:
8 drumsticks van blije kippen - 1 grote biologische citroen - 10 ongepelde teentjes knoflook - 150 ml witte wijn - 1 el verse tijm - 3 el olijfolie - peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Wrijf de drumsticks in met wat peper en zout. Leg ze in een ovenschaal
- Leg de knoflook erbij plus een in 8 partjes verdeelde citroen plus de tijm
- Giet de olie erover en hussel de boel door elkaar.
- Witte wijn erbij gieten en de schaal afdekken met aluminiumfolie
- Zet ongeveer een uurtje in de oven. Even controleren, mochten ze nog niet helemaal zacht aanvoelen zet dan nog een kwartiertje terug.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
- Verwijder de folie en laat nog zo'n 30 à 40 minuten bakken tot het vel goudbruin is.
- In mijn ogen is het perfect als je het vlees zonder moeite zo van het bot kunt trekken.Als het goed is laat het op sommige stukken ook al uit zichzelf wat los. Dat is kip zoals ik het lekker vind.
En dan zit je onder die boom met de schaal vol geurige kip op tafel, je doopt wat brood in de heerlijk saus, neemt een slok en denkt : 'Het leven is goed!'
Klaar om zonder alufolie terug de oven in te gaan |
Bron: Nigella Lawson 'Voor altijd zomer' , Uitgeverij Contact, hardcover, 2003
6 opmerkingen:
Ik vind citroen ook zo lekker, maar Lisa vind het dan al snel naar 'Warme harige cheesecake' smaken en vind dat (op zijn zachtst gezegd) vies...
Heb even dat brood bekeken! Dat ziet er GOED uit!
De citroen is hier vrij subtiel ook door de knof, dus misschien... heel misschien vindt ze dat toch wel te pruimen :)
Ja joh, dat brood is zo goed gelukt, was helemaal trots haha.
Zou ik het dus ook kunnen laten koelen voor de picknickmand?
Dat is geen enkel probleem Paul. Maak het dan een dag van tevoren en zet het in de koelkast, is het lekker koud als je het meeneemt.
Het leven is goed. En zo is het!
Proost Nell, daar toosten we op!
Een reactie posten