zondag 27 mei 2012

Zomerse dorstlesser :Watermeloen met bubbels

Fris, koud, fruitig, daar heb ik zin in met dit weer. Goed, een koel glas witte wijn sla ik ook niet af maar het getuigt niet echt van wijsheid om de ganse dag aan de alcohol te zitten. Normaal al niet, met zomerse temperaturen al helemaal niet. Het zakt zo in de benen om het zachtjes uit te drukken.
Water uit de kraan is een prima dorstlesser en ik bof  Tilburg heeft ook nog eens heel smakelijk water daar hoeven we geen flessen plat water voor te kopen.
Watermeloenen daarentegen groeien niet in mijn achtertuin, zo'n bowlingbal halen we elders. Voor ons het zomerfruit bij uitstek, grote plakken sappige meloen waarbij het sap langs je kin druipt.
Watermeloen met stukjes feta in een salade, wie dat uitgevonden heeft krijgt van mij meteen een lintje.
En watermeloen als drankje , zonder alcohol dus, denk aan de benen. 's Avonds een flinke kan maken, in de koelkast zetten plus een fles licht bruisend water en genieten maar.Je hebt nodig:
1/2 middelgrote watermeloen - 2 citroenen - 1 à 2 el suiker - fles licht bruisend water - blender

Zo maak je het:
Pers 2 citroenen uit. Hak de halve watermeloen in stukken, zonder schil uiteraard. Doe in de blender met 1 el suiker . Pureer de hele boel en proef even, de één is wat zoeter aangelegd dan een ander.
Schenk het in een kan en laat het in de koelkast door en door koud worden.  Leg de fles water ook in de koelkast.
Vul een glas voor de helft met de watermeloen, vul bij met het licht bruisende water, eventueel nog wat ijsklontjes erbij.

Mocht je het nu niet kunnen laten, in plaats van water kun je er natuurlijk prosecco of andere bubbel op schenken, dan heb je natuurlijk een wel heel lekker aperitiefje. Eentje mag wel, of twee.....

2 opmerkingen:

Martine zei

Lekker! Jammer dat ik geen watermeloen in huis heb. Ik had gisteren geen zin om ermee te sjouwen.

Eetlust zei

Goed voor de spierballen :) Sommige zijn wel heel erg uit de kluit gewassen, dan krab ik mezelf ook eens achter het oor. Op de markt kun je gelukkig wel vaak halve of kwart stukken kopen.