woensdag 11 januari 2012

Weekendbroodje kip teriyaki met roerbakgroente

Lekker onderuit zakken op de vrijdagavond, bordje op schoot, wie vindt dat nu niet fijn. Gewoon een stel pizza's de oven in of af en toe friet met van die heerlijke gezonde snacks, het is bij mij geen aanslag op mijn gemoedsrust hoor. Moet kunnen!
Dit broodje, zeg maar brood, maak ik regelmatig. Het is ooit spontaan ontstaan, het ziet er gezellig uit, is snel klaar en nog met een portie groente ook. Toch nog gezond het weekend in.Voor 4 personen heb je nodig:

4 Italiaanse bollen (afbak) - 4 eieren -pond  kipfilet - 1 flesje honing teriyakisaus - zak roerbakgroente (450 gram) - chilisaus (Eagle Chillysauce) - 1 rode paprika - 1 rode peper (optioneel) -150 gram taugé - scheutje zonnebloem of arachideolie.

Zo maak je het:
 1. Verwarm de oven voor om de broodjes in te bakken.
 2. Kook de eieren hard
 3. Bak de broodjes
 4. Snijd de paprika in smalle reepjes
 5. Snijd de rode peper in ringetjes (zaad verwijderen)
 6. Snijd de kipfilet in smalle reepjes
 7. Verhit in een koekepan een scheutje olie en roerbak de groente knapperig. Vuur uitzetten, de groente gaan straks lauw op het broodje.
 8. Verhit in een andere koekepan wederom een scheutje olie en hussel de kipreepjes om en om
 9. Voeg een scheutje honing teriyaki saus toe en schep het er goed doorheen. De kip moet de saus opnemen als het ware. Voeg vervolgens weer een scheutje toe en ga zo door tot de kip, bruin, gaar en omgeven is met een laagje teriyakisaus.
 10. Snijd de broodjes doormidden en leg ze even onder de grill
 11. Leg de broodjes opengeklapt op een bord.
 12. Verdeel over beide helften een beetje chilisaus, verdeel daar de groente overheen, leg er de kipreepjes bovenop. Leg daar weer wat taugé op en eindig met plakjes ei en paprikareepjes en/of rode peperringetjes.
 13. Et voilá zoals wijlen Cas Spijkers zou zeggen. Laat het weekend maar beginnen!

Geen opmerkingen: