vrijdag 27 januari 2012

Razendsnel broodje tonijnsalade

Even geen zin in een boterham met kaas dan verzinnen we toch gewoon wat anders. En alle ingrediënten behalve de broodjes had ik gewoon in huis.

Voor 2 personen:

2 Meergranenbolletjes - klein blikje tonijn op water - 1 el kappertjes - halve appel (Granny Smith) - 1 tomaat - 3 zoetzure augurken - 2 tl mierikswortel - peper - 1 el mayo - wat sla naar keuze

Zo maak je het:
  1. Laat de tonijn uitlekken en doe het in een kom. Draai er peper overheen
  2. Snijd de augurk fijn
  3. Snijd de appel doormidden en één helft nog een keer. Haal het klokhuis eruit en snijd één partje appel in kleine stukjes. Schil kun je gewoon laten zitten.
  4. Voeg de fijngesneden appel, augurk, kappertjes, mayo en mierikswortel toe aan de tonijn en schep door elkaar.
  5. Snijd de broodjes doormidden, leg er wat sla op en verdeel het tonijnmengsel over de broodjes.
  6. Snijd het andere partje appel in dunne plakjes, snijd de tomaat in stukjes of halve plakjes en leg het om en om op de broodjes.
  7. Hoppakee, klaar, 5 minuutjes werk en je kunt gaan lunchen.

Geen opmerkingen: