vrijdag 9 december 2011

Quiche Merguez

Die mag de oven in
Hartige taarten staan bij ons regelmatig op tafel, vooral in het weekend. Een salade erbij en je zit al snel lekker te smullen. Quiches zijn ook zeer geschikt voor een feestje. Binnen no-time staan er toch al vlot een stuk of 4 in de oven èn je kunt ze meestal de dag ervoor al maken. Op de dag zelf hoef je ze alleen maar afgedekt met aluminiumfolie iets op te warmen en vaak zijn ze koud ook heerlijk, hoe gemakkelijk kun je het hebben.




Je hebt nodig:
Taart/quichevorm van 26 cm - 3 ons merguezworstjes - 1 rode ui - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - half bakje kastanjechampignons - klein blikje mais - 200 ml crème fraîche - 3 eieren - 75 gram geraspte belegen kaas - aantal druppels hot pepper sauce - 5 plakjes deeg voor hartige taart.

Zo maak je het:
  1. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  2. De ui snipperen en de knoflook fijnhakken
  3. Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd in kleine stukjes
  4. De champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  5. Mais uit laten lekken.
  6. Snijd de worstjes in ongeveer 5 stukjes
  7. Verhit een koekenpan en bak de worstjes rustig bruin. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken omdat de worstjes hun eigen vet loslaten.
  8. Schep de worstjes op een bord en bak in dezelfde pan ui, knoflook, paprika en champignons een minuut of 5. Op het laatst de uitgelekte mais toevoegen. Vuur uitzetten.
  9. Doe de worstjes weer terug en schep alles door elkaar.
  10. Meng in een kom de crème fraîche met de eieren. Goed door elkaar roeren zodat er geen spoor ei meer te zien is.
  11. Roer dan de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met hot pepper sauce.
  12. Vet een taartvorm in, rol de plakjes bladerdeeg met wat bloem om het plakken tegen te gaan uit tot een ronde lap en leg het in de taartvorm.
  13. Schep het crème fraîchemengsel door de worstjes en groenten en schep het in je vorm.
  14. Randjes even bijwerken, ik vouw ze altijd een beetje om en om.
  15. 30 - 40 minuten in een voorverwarmde oven van om en nabij de 180 graden. Na 30 minuten in ieder geval even controleren of de vulling al gaar is.
Als hoofdgerecht is het voldoende voor 4- 6 personen, afhankelijk van de eetlust. Lekkere frisse salade erbij. Voor een buffet kun je het in 12 puntjes snijden.


En zo komt het er weer uit

Geen opmerkingen: