| Die mag de oven in |
Je hebt nodig:
Taart/quichevorm van 26 cm - 3 ons merguezworstjes - 1 rode ui - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - half bakje kastanjechampignons - klein blikje mais - 200 ml crème fraîche - 3 eieren - 75 gram geraspte belegen kaas - aantal druppels hot pepper sauce - 5 plakjes deeg voor hartige taart.
Zo maak je het:
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- De ui snipperen en de knoflook fijnhakken
- Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd in kleine stukjes
- De champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
- Mais uit laten lekken.
- Snijd de worstjes in ongeveer 5 stukjes
- Verhit een koekenpan en bak de worstjes rustig bruin. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken omdat de worstjes hun eigen vet loslaten.
- Schep de worstjes op een bord en bak in dezelfde pan ui, knoflook, paprika en champignons een minuut of 5. Op het laatst de uitgelekte mais toevoegen. Vuur uitzetten.
- Doe de worstjes weer terug en schep alles door elkaar.
- Meng in een kom de crème fraîche met de eieren. Goed door elkaar roeren zodat er geen spoor ei meer te zien is.
- Roer dan de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met hot pepper sauce.
- Vet een taartvorm in, rol de plakjes bladerdeeg met wat bloem om het plakken tegen te gaan uit tot een ronde lap en leg het in de taartvorm.
- Schep het crème fraîchemengsel door de worstjes en groenten en schep het in je vorm.
- Randjes even bijwerken, ik vouw ze altijd een beetje om en om.
- 30 - 40 minuten in een voorverwarmde oven van om en nabij de 180 graden. Na 30 minuten in ieder geval even controleren of de vulling al gaar is.
| En zo komt het er weer uit |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten