vrijdag 8 maart 2013

Hartige taart 'Chili con carne'

Van een beetje gekruid, spicy eten zijn wij niet vies. Wie hier regelmatig op bezoek komt zal dat vast wel weten. Chili con carne is ook zoiets, regelmatig komt het op tafel, de ene keer wat hotter dan de andere maar tijdens en na het eten de neus snuiten daar ontkomen we bijna nooit aan.
Er begon zich weer een drang naar dit overbekende gerecht te ontwikkelen. Tegelijkertijd bedacht ik me dat het misschien helemaal niet zo'n slecht idee was om de chili eens in de taart te stoppen. Een hartige chili con carnetaart! Wel zonder al het stoofvocht, dat is immers niet echt bevorderlijk voor het garen van je taartbodem.
En hiermee wederom een nieuwe variant toegevoegd, een kleurige hartige taart geschikt voor feesten en partijen en gewoon door de week natuurlijk.



Je hebt nodig:
400 gram rundergehakt - 1 flinke ui - 1 teentje knoflook - 1 rode paprika - 1 klein potje mais - 1 blik kidneybonen - 1 blikje ananas - 1 el tomatenpuree - 1 tl chilipoeder - 1 tl cayennepeper -1 tl ketoembar (gemalen koriander) - 2 tl pikante paprikapoeder - 1 tl uienpoeder -zout en peper - 150 gram geraspte kaas- 125 ml crème fraîche - 100 ml melk - 2 eieren - 5 plakjes bladerdeeg - klein beetje bloem - springvorm van ongeveer 26 cm doorsnede.

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden,
Ontdooi het bladerdeeg.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. De paprika in stukjes snijden. Laat de mais en bonen uitlekken. Giet de ananas af en drink het sap op, zo doen wij dat hier.
Verhit in een flinke koekenpan een klein scheutje olie en bak het gehakt hierin rul. Voeg ui en knoflook toe, bak het mee tot de ui glazig wordt.
Nu mogen paprika, bonen, ananas en mais erbij evenals de tomatenpuree en alle kruiderijen. Laat een klein kwartiertje sudderen. Proef ondertussen ook of je het pittig genoeg vindt.

Klop 2 eieren los met de crème fraîche, melk, een klein beetje cayennepeper plus versgemalen zwarte peper.

Vet een springvorm in. Bestrooi je werkblad heel lichtjes met wat bloem.Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap net iets groter dan je springvorm.
Leg de lap erin, verdeel de geraspte kaas over de bodem. Schep de chili erin en giet het eimengsel erover. 35 - 40 minuten in de oven en vier tot 6 mensen kunnen een punt (je) op hun bord leggen.
Altijd lekker met sla of wat tomaten en komkommer in blokjes met friszure dressing

2 opmerkingen:

Anoniem zei

echt lekker!
Maar ik heb ipv bladerdeeg tortilla vellen gebruikt en als een lasagne opgebouwd.
voor de stevigheid heb ik een blikje refried beans gebruikt.

Eetlust zei

Leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven, daar houd ik wel van :)
Sorry voor de late reactie maar Blogger besloot je reactie bij de spam te zetten en daar kijk ik niet iedere dag.