dinsdag 15 mei 2012

Kruidenolie met peterselie en knoflook in een handomdraai

Afgelopen zondag aten wij lamsvlees met daarbij wat asperges. Aha hoor ik sommigen nu denken, asperges die worden bij jullie toch alleen gegeten met ei, ham en geklaarde boter. Ik beken, afgelopen zondag ben ik van mijn geloof gevallen, misschien niet zo'n handige dag om te kiezen, op zondag van je geloof vallen maar het had een reden. Zoon en ik waren alleen thuis, pa houdt niet van lamsvlees terwijl wij daar een groot liefhebber van zijn.Als pa van huis is danst er hier lamsvlees op de tafel. En die asperges sprongen me ook al zo tegemoet dat ik de verleiding niet kon weerstaan. Zo is het gekomen...

Deze kruidenolie is dankzij de staafmixer  in no-time klaar, heerlijk over vlees, vis, groente, om je brood in te dippen en verzin nog maar wat redenen.


Je hebt nodig:
1 1/2 dl goede olijfolie - sap van 1 limoen - 1 teentje knoflook - een handvol peterselie - wat zout en peper.

Zo maak je het:
  • Doe alle ingrediënten in een mengbeker. Zet de staafmixer erop en pureer het tot een gladde emulsie. Eventjes verwarmen en over je vlees, vis of groente verdelen. Als koude dip of warme dip met alles wat je lekker vindt.
Zoals jullie zien is dit weer een culinair hoogstandje van de bovenste plank  Erg ingewikkeld ook.

6 opmerkingen:

Brenda (Kookt!) zei

Ach.. het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn toch? :-)

Eetlust zei

Nee inderdaad, ik kan erg genieten van simpel en puur.

Solama zei

idd simpel en daarom kun je t voor zo veel dingen gebruiken... en natuurlijk het 1 en ander extra toevoegen eventueel. super toch!

Eetlust zei

Lang leve de staafmixer! Leef je maar uit Solama met alle variaties:)

Nell zei

Less is vaak more, toch? Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Nu houd ik wel niet van lam, maar kan me goed voorstellen dat deze olie er lekker bij is. Waarschijnlijk ook goed te combineren met rozemarijn?

Eetlust zei

Met rozemarijn is zeker ook lekker of met munt, je kunt er alle kanten mee op. Af en toe een testmomentje inlassen:)