Je hebt nodig voor ongeveer 20 koekjes:
125 gram ongezouten pinda's plus wat extra voor de versiering - 125 gram zelfrijzend bakmeel -
1 ei - 75 gram zachte roomboter - 75 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de pinda's grof. Ik doe dat door ze in een hersluitbaar diepvrieszakje te stoppen en er met de deegroller een paar keer op te meppen en wat heen en weer te rollen. Gaat heel gemakkelijk.
- Mix boter, ei, suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel, minuutje of 3.
- Meng er dan de verbrokkelde pinda's doorheen en vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel.
- Leg bergjes op de bakplaat en druk het met een vork plat.Als je ze heel even laat staan dan laat het zich gemakkelijker plat drukken, het is nogal een kleverige bedoening.
- Leg op ieder koekje nog wat pinda's en bak ze in 15 à 20 minuten gaar en lichtbruin.
- Af laten koelen op een rooster
3 opmerkingen:
Ziet er lekker uit! Volgens mij heb ik zo'n zelfde kookboek in de kast staan, gaat al generaties mee...
Groetjes Rosalie
P.s. als er wat over blijft, dan mag Jan vrijdag gerust wat meenemen naar 't werk ;)
Het blijft ook een leuk kookboek en ook niet onbelangrijk de receptuur klopt, dat heb ik wel eens anders meegemaakt.
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de koekies vrijdag op zijn maarre... jij bent nu toch vrijhij? En er staat sinds vandaag zo'n handig recept voor pindakoekjes op mijn site:)
Groetjes, Els
Ha ha, groot gelijk en ja klopt... maar op een of andere manier kom ik er met een anderhalfjarige zeer actieve peuter niet echt toe om rustig te bakken :)
Geniet van de koekkies!
Een reactie posten