Gelukkig is ons kroost die fase al jaren ontgroeid. Stoofvlees wordt hier met instemming begroet, als ze thuis eten tenminste. Het vlees zet ik meestal een uurtje of 6 in een oven van 100 graden. Op het fornuis kan natuurlijk ook, zet er dan wel iets van een plaatje onder. Dat is best praktisch zoals ik weer eens ontdekte. Mocht ik ooit nog een nieuw fornuis aanschaffen dan eis ik weer een fatsoenlijke sudderpit!
Voor 4 personen heb je nodig:
Een riblap van ongeveer 500 gram - 2 winterwortels - 2 stengels bleekselderij - 2 uien - 4 teentjes knoflook - 2 blikken gepelde tomaten - 1 glas rode wijn - 3 takjes tijm - 1 runderbouillonblokje - peper - zout - vers geraspte Parmezaanse kaas - boter + scheutje olijfolie - water
Zo maak je het:
- Vlees in kleine blokjes snijden en bestrooien met peper en zout.
- Uien klein snijden
- Knoflook fijnhakken
- Wortels schillen en in plakjes snijden
- Bleekselderij in halve ringetjes snijden.
- Boter plus een scheutje olijfolie verhitten en hierin het vlees rondom bruin braden.
- Uien en knoflook toevoegen, even meebakken,
- Wortel , takjes tijm en bleekselderij toevoegen en eveneens even meebakken.
- Giet de rode wijn erbij en laat eventjes inkoken.
- Nu mogen de gepelde tomaten plus het sap de pan in. Schep het goed om en druk de tomaten een beetje kapot.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg een scheutje water toe.
- Deksel op de pan en nu maar laten sudderen. Af en toe even gluren en indien nodig nog wat water toevoegen. Niet vergeten te proeven, eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
- Geef er de geraspte kaas bij of leg het stuk met een rasp op tafel zoals wij altijd doen. Kan iedereen naar behoefte kaas toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten