Je hebt nodig:
2 rode paprika's - 2 zoete puntpaprika's - 1 teentje knoflook - een handvol fijngehakte peterselie - 1 rode spaanse peper gehalveerd en zaadjes verwijderd - 2 el appelcider azijn -2 el olijfolie voor het roosteren - 2 el olijfolie (extra vergine) voor de saus - snufje zout - 1 flinke el Eagle chilisaus
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in vieren.
- Leg ze in een schaal en vermeng met 2 el olijfolie en 1 tl zout. Schuif in de oven en rooster ze ongeveer 35 minuten tot ze gaar zijn. Het kan zijn dat de rode puntpaprika's eerder klaar zijn.
- Doe de paprika's in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat ze afkoelen.
- Nu kun je heel gemakkelijk het velletje eraf trekken. Het is bij dit recept niet erg als er wat aan blijft zitten.
- Snijd in stukken en doe in de blender samen met de overige ingrediënten. Pureer het glad en breng eventueel verder op smaak met nog wat zout maar dat vond ik absoluut niet nodig.
Het is jammer dat het de laatste dagen zo'n prutweer is maar wij kregen bij deze saus bbq-visioenen en we gaan het als het zover is, zeker weer maken!
10 opmerkingen:
Hoop met je mee dat het mooi weer wordt! Ik heb het kookboek van Ottolenghi inmiddels bij de bibliotheek gereserveerd. Je komt het de laatste tijd zo vaak tegen en het ziet er allemaal toch wel erg smakelijk uit!
Wel zonde dat je geen koriander lust...maar dat hoor je vast vaker ;) HG Linda
Ottolenghi is echt geweldig!
Vers gehakte koriander vind ik naar zeep smaken, de klacht van de meeste korianderhaters :) Korianderzaad of meegebakken verse koriander in bijvoorbeeld naanbrood vind ik wel weer lekker.Ach ja, ben altijd al een beetje raar geweest haha.
Groetjes, Els
Gek genoeg lustte ik eerst geen koriander, maar nu kan ik er wel hele bossen van op!
Nou ja, ik ben ook altijd al een beetje raar geweest.
;)
Dan is er nog hoop...alhoewel ik dat ernstig betwijfel :)Mocht er een wonder geschieden dan zal ik het zeker melden.
Blijven proberen koriander. Ik vond het eerst ook naar zeep smaken en ben er nu dol op! Waarschijnlijk moet je er langzaam aan wennen. Lekker recept,vandaag ook weer mijn boek te voorschijn gehaald en wat gemaakt.
Dat wennen gaat dan wel heel langzaam bij mij, ben in zo'n 30 jaar nog niet veel opgeschoten :)Ik blijf proberen Caroline, dus wie weet..ooit
Heerlijk recept Els, ben gek op geroosterde papricasaus. Pak ook meteen weer mijn yotam ottolenghi. Ik heb plenty van zijn hand. Heerlijk boek.Haha werkt dus aanstekelijk :-)
Deze is echt verrukkelijk, kan niet anders zeggen. Ben benieuwd wat je uit Plenty gaat maken want je pakt het niet voor niks he :)
Heb net de saus gemaakt en heb 'em gedeelt op mijn facebook pagina met foto's. Heb wel een verwijzing naar je blog gemaakt hoor :)
De saus is super lekker, yummie!
Nu nog de kleurrijke salade met aardappel en ......
Alhoewel de zon er nu niet is gaan wij toch BBQ vanavond hopelijk breekt de zon nog door.
Bedankt voor de recepten.
Vriendelijke groet,
Joys
Dank je wel Joys! De echte eer gaat toch wel naar Ottolenghi hoor :) Maar ik vind het, zoals ik op FB ook zei, heel leuk dat je de saus hebt gemaakt en dank je wel voor de link, helemaal super en erg lief :)
Een reactie posten