zondag 19 februari 2012

Je mot er wel bij blijven!

Als blogger heb je natuurlijk de keus om alle staaltjes van kookkunst pontificaal in de spotlights te zetten en je minder geslaagde creaties, mislukkingen en blunders onder het kleed te vegen.
Nu is een beetje zelfspot me niet vreemd, al gaat dat soms wel als die ene beroemde boer, dus mogen jullie ook lekker meegenieten van mijn blunders in de keuken. Hebben jullie ook weer wat te grijnzen niet waar. Of vat het op als een waarschuwing, als een lesje.
Het valt me overigens wel op dat sinds ik blog mijn flaters talrijker lijken te worden, of maakte ik die al maar valt het nu meer op omdat ik blog? Intrigerend..

Afijn, liet ik een paar weken geleden de eieren ontploffen, zie pindasoep met ontplofte eieren, afgelopen vrijdag was ik ook weer lekker bezig. In meerdere opzichten zelfs want ik was inderdaad lekker bezig met het maken van allerlei hapjes voor ons tapasavondje. Heerlijk olijven-fetabroodje gebakken, geroosterde paprika-tonijnrolletjes, zalmtartaartje, champignons gevuld met kalfsgehakt, niks mis mee!
Er lag nog wat brood in de trommel waarvan ik best bruschetta's kon maken vond ik, even bakken in wat olijfolie, topping erop en een momentje onder de grill.
Zo gezegd zo gedaan en even later stonden alle bordjes en schaaltjes op tafel. Het was gezellig, we babbelden wat, we aten wat en ineens roken we ook wat.


Juist...de bruschetta stond een ietsiepietsie te lang onder de grill, laten we zeggen iets van 15 minuten...
Het opendoen van de keukendeur gaf een op zijn zachtst gezegd rokerige toestand weer. Raam open, bakplaat uit oven, deur open en naar buiten met die handel.
En natuurlijk braaf een fotootje gemaakt.... voor jullie....

P.s. Lachen mag, maar niet te hard graag.

5 opmerkingen:

Es zei

Ooooow!
Die zien er uit als mijn kreeftenbroodjes. De eerste en de laatste keer dat ik iets met kreeft gemaakt heb. Nogal dure misser was dat....

Eetlust zei

Ben ik blij dat het bij mij maar 'ordinaire' broodjes waren... kreeftenbroodjes... auw dat doet zeer.

Zijn er nog meer mensen geneigd hun verbrandde creaties op te biechten? Wie durft?

eric zei

Haha... geweldig heel erg herkenbaar, heb ook al alles meegemaakt, geëxplodeerde slakken, ei koken en vergeten(zat tegen plafond...) leuke blog!
Grtz eric

Eetlust zei

Ten eerste... leuk dat je mijn blog volgt Eric! Hoe meer zielen enzo..
Maar.. slakken laten exploderen, dat is wel heel knap :) Ik zal maar niet naar het recept vragen.

eric zei

Is simpel als ze niet goed droog gedept zijn en de oven staat te heet of je vergeet ze...dan knallen ze...