vrijdag 17 februari 2012

Cannellinibonen met chorizo, tomaat en rode ui

 Aangezien onze dochter morgen weer voor een paar maanden naar het buitenland vertrekt, moeten we deze laatste dag wel afsluiten met lekkere hapjes, tapas dus. Heb ik meteen weer wat recepten om te plaatsen.
 In de keuken staat op het moment een heel mooi gelukt feta-olijvenbroodje af te koelen en ook het recept waar het nu om draait ligt lekker te koelen en te trekken. Je kunt het trouwens ook warm of lauw eten, alle varianten zijn lekker. Als je de hoeveelheden verdubbelt dan heb je ook meteen een leuk buffetgerechtje.



Je hebt nodig:
2 ons chorizo aan één stuk - blikje cannellinibonen (uitlekgewicht 250 gram) - 1 rode ui - 2 tomaten - 1 1/2 el appelciderazijn - scheutje olijfolie - 1 tl oregano - gemalen peper.

Zo maak je het:
  • Snijd de chorizo overlangs en vervolgens in stukjes
  • Pel de ui en snijd in ringen, de tomaten mogen in stukjes gesneden worden
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de chorizostukjes lichtjes uit. Je hoeft geen extra olie of boter toe te voegen aangezien chorizo al vetrijk genoeg is.
  • Giet de vrijgekomen olie af in een schaaltje
  • Voeg de uiringen toe aan de chorizo en bak even mee. Daarna mogen de tomaatstukjes, oregano en uitgelekte bonen erbij. Sudder een paar minuutjes.
  • Zet het vuur af en giet de chorizo-olie weer terug plus de appelciderazijn, wat gemalen peper en een klein scheutje olijfolie. Door elkaar husselen.
  • Even proeven en eventueel nog wat azijn toevoegen de smaak van appelciderazijn moet echt aanwezig zijn maar natuurlijk niet overheersen.
  • Af laten koelen

Geen opmerkingen: