Je hebt nodig:
3 courgettes - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 3 stengels bleekselderij - halve liter melk - 1 1/4 liter water - 21/2 groentebouillonblokje - beetje gemalen chilivlokken- scheutje olijfolie - gemalen peper -staafmixer
Zo maak je het:
- Snipper ui en knoflook.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd in plakjes.
- Snijd de bleekselderij in ringetjes
- Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg courgette en bleekselderij toe, hussel alles om en fruit een minuutje of 5 mee.
- Maal er wat chilivlokken en zwarte peper over.
- Schenk de melk en het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
- Roer alles door elkaar en breng aan de kook.
- Een minuutje of 20 zachtjes laten koken tot de courgette zacht is.
- Zet de staafmixer erin en pureer de soep.
- Een paar minuutjes op laag vuur laten staan en vervolgens in borden/kommen scheppen.
Knapperig brood met kruidenboter of gezouten roomboter, kaas-uienbrood, een paar krullen Parmezaanse kaas erop is erg lekker en erin doet gerookte zalm, forelfilet of makreel het erg goed evenals croutons of geroosterde paprika voor de kleur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten