zondag 12 februari 2012

Courgettesoep met bleekselderij

Eén van de gemakkelijkste dingen om in het weekend te maken is toch wel soep. Handig als je 's avonds, zoals wij gisteren, nog op pad moet. Deze courgettesoep is buitengewoon snel klaar. Het is voldoende voor ongeveer 8 flinke koppen en wat over is vries je gewoon lekker in.


Je hebt nodig:
3 courgettes - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 3 stengels bleekselderij - halve liter melk - 1 1/4 liter water - 21/2  groentebouillonblokje - beetje gemalen chilivlokken- scheutje olijfolie - gemalen peper -staafmixer

Zo maak je het:
  • Snipper ui en knoflook.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en snijd in plakjes.
  • Snijd de bleekselderij in ringetjes
  • Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg courgette en bleekselderij toe, hussel alles om en fruit een minuutje of 5 mee.
  • Maal er wat chilivlokken en zwarte peper over.
  • Schenk de melk en het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
  • Roer alles door elkaar en breng aan de kook.
  • Een minuutje of 20 zachtjes laten koken tot de courgette zacht is.
  • Zet de staafmixer erin en pureer de soep.
  • Een paar minuutjes op laag vuur laten staan en vervolgens in borden/kommen scheppen.
Suggesties voor erbij en erin:
Knapperig brood met kruidenboter of gezouten roomboter, kaas-uienbrood, een paar krullen Parmezaanse kaas erop is erg lekker en erin doet gerookte zalm, forelfilet of makreel het erg goed evenals croutons of geroosterde paprika voor de kleur.

Geen opmerkingen: