donderdag 16 februari 2012

Eetlust ontdekt: Smulpaapje komt op voor de kleine gast

Vandaag eens geen recept maar even wat aandacht voor een mooi initiatief; Smulpaapje
Smulpaapje, een initiatief van Susan :@cookstr2009 op Twitter, zet zich in voor fatsoenlijke kindermenu's en wil de restaurants in kaart brengen die dat kunnen bieden.
 Ouders met jonge kinderen lopen vaak tegen het feit aan dat het aanbod voor kinderen meestal niet verder strekt dan de fantasieloze friet met appelmoes, kroket, frikandel of visstick, aangevuld met de keuze uit pannenkoek en pizza margherita.
Dit kan natuurlijk anders en beter. Gelukkig zijn er restaurants te vinden die wel beseffen dat de kleine gast van nu de culinaire liefhebber van de toekomst is.
Hoe moeilijk kan het zijn om kinderen een halve portie tegen halve prijzen te bieden van de 'grote mensen' kaart? Of een leuke, gevarieerde kinderkaart te maken. Stadscafé Meesters in mijn eigen Tilburg heeft bijvoorbeeld zo'n uitgebreide kinderkaart en dat zie ik graag.

Gezien de reacties op de lancering van de site, het artikel in het AD, het item bij radio 538, de aandacht op Twitter kunnen we wel stellen dat dit onderwerp leeft onder ouders en dat het de hoogste tijd is dat restaurants hun kleine gasten als volwaardige gasten gaan beschouwen.
Kennen jullie ook dergelijke restaurants? Laat dan een reactie achter op Smulpaapje of via Twitter @smul_paapje.
De kleine lekkerbekken en hun ouders zijn er blij mee.

Geen opmerkingen: