De taart van vandaag is een hele keurige, precies goed voor 4 personen.
Klaar om de oven in te gaan |
Je hebt nodig:
een quiche of vlaaivorm van 26 cm - 3 grote uien - 3 rode uien - 3 takjes tijm - 250 ml crème fraîche - 5 plakjes bladerdeeg - 200 gram geraspte belegen geitenkaas - 3 eieren - 5 zongedroogde tomaatjes - 10 zwarte olijven (ontpit) - peper en zout -beetje boter om de vorm in te vetten - scheutje olijfolie - beetje bloem
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Ontdooi het bladerdeeg
- Vet de vorm in met een klein beetje boter
- Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekepan en smoor hierin de uienringen op een laag vuur.
- Ris de takjes tijm en voeg de blaadjes toe plus wat peper en een beetje zout.
- Laat dit alles een klein kwartiertje smoren.Zet daarna het vuur gewoon uit.
- Week de tomaatjes 10 minuten in heet water, knijp vervolgens uit en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes
- Kluts de eieren met wat zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
- Voeg de geraspte geitenkaas toe en schep het door het mengsel.
- Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een passende lap.
- Leg het in de vorm en verdeel de helft van het kaas/eimengsel over de bodem
- Beleg met de uienringen en strooi de tomaatstukjes erop.
- Verdeel nu de andere helft van het kaas/eimengsel hier overheen en versier met de plakjes olijf.
- Zet het 35 - 40 minuten in de oven. Laat de taart zodra het klaar is nog even een paar minuutjes staan en verdeel vervolgens in vieren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten