maandag 2 januari 2012

Maccheroni met ratatouille en knoflookkip

Het eerste recept in het nieuwe jaar! Daarbij horen natuurlijk de allerbeste wensen voor 2012.
De afgelopen weken is er zoveel gekookt en gebakken, zijn er zoveel uren in de keuken doorgebracht dat we eens even rustig aan gaan beginnen.
Afgelopen zaterdag moesten er natuurlijk nog hapjes gemaakt worden voor Oud en Nieuw, het deed zelfs mij wel even verzuchten: 'Zo en nu pas weer eind januari.' Dan viert mijn zoon namelijk zijn verjaardag. Ik had er alleen niet bij stilgestaan dat we het komende weekend alweer een etentje hebben, dus de rust is van korte duur :)

Een paar weken geleden heb ik het recept voor de ratatouille al geplaatst. Het is erg lekker in combinatie met pasta, ik heb deze keer maccheroni gebruikt, en knoflookkip.Deze maccheroni moet je overigens niet verwarren met de elleboogjesmacaroni alhoewel je die ook prima kunt gebruiken natuurlijk.
Een simpel, eenvoudig receptje om het nieuwe jaar in te luiden.

Het recept voor de knoflookkip ( 4 personen):

8 drumsticks - boter - olijfolie - zout - peper - 4 knoflookteentjes - 1 kleine ui - glas droge witte wijn - scheutje water

Zo maak je het:
  1. Begin met het snijden van de groente voor je ratatouille
  2. Wrijf de drumsticks in met zout en peper
  3. Snipper de ui, snijd de knoflookteentjes in plakjes
  4. Verhit boter en olijfolie
  5. Bak de drumstick om en om bruin
  6. Begin nu ook met het maken van de ratatouille  Kip en ratatouille zijn in praktisch dezelfde kooktijd klaar.
  7. Haal de drumsticks uit de pan
  8. Fruit en knoflook in dezelfde pan als waarin je de kip hebt gebakken.
  9. Voeg de kip weer toe
  10. Blus af met een glas droge witte wijn en laat even inkoken
  11. Voeg een scheut water toe en leg de deksel op de pan
  12. Zachtjes laten sudderen tot het vlees zacht en mals is. Voeg zo nodig nog een scheutje water toe indien het vocht teveel verdampt. Er moet vocht/jus in de pan blijven
  13. Kook ondertussen je maccheroni.
  14. Borden voorverwarmen
  15. Maccheroni afgieten, drumsticks uit pan halen, aanbaksels losroeren. Maccheroni door de jus scheppen.
  16. Over 4 borden verdelen, een schep ratatouille erover verdelen en tot slot 2 drumsticks erop leggen.
  17. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: