Dit supersimpele soepje heb je binnen een half uur op tafel staan. Ik heb het gemaakt als onderdeel van ons voorgerecht met de Kerst. Je kunt het ook in een glaasje serveren. In de zomer kun je deze soep ook koud serveren, lekker fris en toch pittig!
In een bord mag ook
Je hebt nodig voor 6 glaasjes of kleine bakjes/kommetjes:
500 ml kippen- of groentebouillon - 50 ml slagroom - 1 sjalotje - scheutje olijfolie - 50 ml droge witte wijn -125 gram gerookte forelfilet - 1/2 el geraspte mierikswortel (potje) - paar sprietjes bieslook of wat tuinkers
Zo maak je het
- Snipper het sjalotje
- Verwarm de olijfolie en fruit hierin het sjalotje.
- Een half glas droge witte wijn erbij. Een minuutje of drie zachtjes laten pruttelen
- Giet de bouillon erbij
- Roer er een eetlepel mierikswortel door
- Proef en voeg indien gewenst nog wat mierikswortel toe
- Voeg de room toe.
- Goed verwarmen maar niet aan de kook laten komen.
- Verdeel over de glaasjes of bakjes/kommetjes
- Leg er een paar stukjes forelfilet op
- Knip er wat bieslook overheen
- Klaar! Een kind kan de was doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten