Zo, even zitten om één van onze favoriete gebakken rijstrecepten te plaatsen. Vandaag een hele stapel kookboeken van keuken naar boekenkast boven gebracht. Zie ik dat er hier naast me nog net zo'n stapel ligt... eens kijken waar we die kwijt kunnen.
Gedroogde garnalen (ebi) zijn verkrijgbaar bij de toko en ook wel in supermarkten maar ik raad iedereen aan het bij de toko te halen, scheelt je algauw een eurootje of wat.
Voor 4 personen heb je nodig:
300 gram rijst - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 450 gram diepvries doperwtjes(extra fijn) - 150 gram gedroogde garnalen - 150 gram hamblokjes - 2 el ketjap manis - zonnebloem of arachideolie - 1/4 el sambal badjak - zout(eventueel)
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing of jouw manier gaar en laat afkoelen.
- Doe de garnalen in een schaaltje met zoveel kokend water dat ze net onder staan. Kwartiertje weken. Laat ze vervolgens uitlekken. Spoel ze eventueel nog even af wanneer ze erg zout zijn. De ene gedroogde garnaal is de andere niet.
- Pel en snipper de uien
- Pel en snipper de knoflook
- Verhit olie in een wok
- Fruit hierin de ui en knoflook
- Voeg de hamblokjes plus de sambal toe en laat even bakken
- Voeg de doperwtjes toe en wok ze gaar. Dat is zo gepiept, zeker als je de extra fijne gebruikt.
- Voeg de rijst en de garnaaltjes toe en hussel alles door elkaar.
- Op smaak brengen met ketjap manis, eventueel wat zout en/of extra sambal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten