vrijdag 23 december 2011

Ratatouille

Voor we ons de komende dagen weer tegoed gaan doen aan het heerlijke kersteten met in het achterhoofd dat de calorietjes tijdens die dagen dubbel tellen nu nog even een gezonde ratatouille.  Zo lekker al die groentesmaken bij elkaar. Het heeft ook iets zomers vind ik, die mooie kleurtjes. En kleur kunnen we in deze grauwe decembermaand best gebruiken. In dit recept gebruik ik in plaats van verse tomaten, tomaten uit blik. Met verse tomaten is uiteraard heerlijk maar dan moeten ze wel goed rijp zijn en het liefst zondoorstoofd.




 Je hebt nodig voor 4 personen:

4 kleine courgettes - 2 aubergines - 2 rode paprika's - 2 blikken gepelde tomaten - 2 uien - zout - peper - 2 teentjes knoflook - tijm - rozemarijn - oregano - olijfolie

Zo maak je het:
  1. Snijd alle groenten in stukken, het mag best wat grof zijn
  2. Verhit olijfolie
  3. Bak alles wat je gesneden hebt aan
  4. Voeg de kruiden toe
  5. Voeg de gepelde tomaten plus sap van 1 blik tomaten toe.
  6. Laat een half uurtje sudderen
  7. Op smaak brengen met zout en peper
  8. Aan taaaaaafel!
Heerlijk met brood met zo'n knapperige korst of stokbrood. Maar ook niet te versmaden met rijst of pasta.

Geen opmerkingen: