donderdag 19 januari 2012

Kip met pit

Terwijl ik zit te wachten tot het droog is zodat ik op het fietsje wat boodschappen kan gaan doen kan ik mooi dit kipgerecht even neerpennen. Bah bah, wat is het vandaag toch een vies weer. Dan prefereer ik toch de vrieskou van de afgelopen dagen met de strakblauwe luchten en de stralende zon!
Dit is een simpel recept, de ingrediënten hebben de meeste mensen ook wel in huis denk ik zo. Lekker gemakkelijk dus als je al kipfilet in huis hebt maar zit te dubben wat je er mee wilt gaan doen.


Voor 4 personen heb je nodig:
450 gram kipfilet - 1 grote ui - 1 rode paprika - 2 teentjes knoflook - 2 el ketjap manis - 2 el pindakaas - 2el ketchup - 1/2 el bruine suiker - 2 flinke tl tomatensambal ( of een andere die je lekker vindt) - eventueel kun je de sambal vervangen door pittige chilisaus, ik mik er dan al snel een eetlepel in - scheutje zonnebloem of arachideolie.

Zo maak je het:
  1. Kipfilet in stukjes snijden
  2. Ui snipperen, knoflook pellen en fijnhakken
  3. Paprika doormidden snijden, zaadlijsten verwijderen en de paprika vervolgens in stukjes snijden.
  4. Klein scheutje zonnebloem of arachideolie verhitten en de kip een minuutje roerbakken
  5. Paprika, ui en knoflook toevoegen, op hoog vuur omscheppen en een minuutje meebakken
  6. Voeg de overige ingrediënten toe en schep alles goed door elkaar.
  7. Voeg zoveel water toe dat je een mooie saus krijgt. Begin met een scheutje en blijf roeren en toevoegen tot het naar wens is.
  8. Laat even pruttelen tot de kip gaar is en de smaken zich hebben ontwikkeld.
Lekker met gekookte rijst en boontjes met taugé. Je kunt behalve paprika ook champignons toevoegen maar die had ik niet meer in huis...

2 opmerkingen:

Es zei

Wij eten graag heel scherp en dan gaat er gewoon een aantal pepers in. Chilisaus eet ik bij mijn ontbijt.
;)
Ziet er wel goed uit!

Eetlust zei

Tja, die pepers had ik ook niet meer :)Voor mensen die niet al te pittig zijn ingesteld is dit prima te behappen.
Maak jij het gewoon met een pepertje of 5 :)