Je hebt nodig voor 4 personen:
1 chinese kool - mie voor 4 personen - 1 of 2 rode pepers - 150 gram oesterzwammen - 150 gram kastanjechampignons - 1 ui - 1 teentje knoflook- scheutje olie -scheutje gembersiroop - 2 el sojasaus - 1 el oestersaus - 1 el vissaus (nam pla) - wat drupjes sesamolie - eventueel wat citroensap.
Zo maak je het:
- Pan met water aan de kook brengen. Mie beetgaar koken, afgieten en afspoelen met koud water om verdere garing te voorkomen..
- Ui snipperen
- Koflook snipperen
- Peper(s) met zaadjes in ringetjes snijden.
- Champignons in 3-en snijden, oesterzwammen in stukken snijden. De oesterzwammen zijn ook gemakkelijk in stukjes te trekken, je hoeft ze niet persé te snijden.
- Chinese kool fijnsnijden.
- Wok goed heet laten worden.
- In wok olie verhitten
- Rode peper, ui en knoflook fruiten
- Paddestoelen toevoegen, minuutje of 2 meebakken.
- Mie toevoegen, goed omscheppen
- Kool toevoegen, goed omscheppen en iets laten slinken
- Soja, oester- en vissaus toevoegen, evenals de gembersiroop. Omscheppen
- Sesamolie erover sprenkelen en omscheppen.
- Eventueel nog wat citroensap.
- Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten