maandag 19 december 2011

Mie met paddestoelen en Chinese kool

Mie, bami, noodles, geef het beestje maar een naam. Hier staat het regelmatig op tafel. The good old 'goreng' als onderdeel van een Indisch rijsttafeltje of een variant zoals deze. Het is net als met de pasta uit Italïë, je kunt er alle kanten mee op. Heb je de volgende dag nog een beetje over, maak dan wat bouillon van een blokje en mik het restje mie erin. Klaar is je noedelsoepje, heerlijk op zo'n koude dag als vandaag. Eventueel nog aanvullen met wat taugé of reepjes omelet....



 Je hebt nodig voor 4 personen:

1 chinese kool - mie voor 4 personen - 1 of 2 rode pepers - 150 gram oesterzwammen - 150 gram kastanjechampignons - 1 ui - 1 teentje knoflook- scheutje olie -scheutje gembersiroop - 2 el sojasaus - 1 el oestersaus - 1 el vissaus (nam pla) - wat drupjes sesamolie - eventueel wat citroensap.

Zo maak je het:
  1. Pan met water aan de kook brengen. Mie beetgaar koken, afgieten en afspoelen met koud water om verdere garing te voorkomen..
  2. Ui snipperen
  3. Koflook snipperen
  4. Peper(s) met zaadjes in ringetjes snijden.
  5. Champignons in 3-en snijden, oesterzwammen in stukken snijden. De oesterzwammen zijn ook gemakkelijk in stukjes te trekken, je hoeft ze niet persé te snijden.
  6. Chinese kool fijnsnijden.
  7. Wok goed heet laten worden.
  8. In wok olie verhitten
  9. Rode peper, ui en knoflook fruiten
  10. Paddestoelen toevoegen, minuutje of 2 meebakken.
  11. Mie toevoegen, goed omscheppen
  12. Kool toevoegen, goed omscheppen en iets laten slinken
  13. Soja, oester- en vissaus toevoegen, evenals de gembersiroop. Omscheppen
  14. Sesamolie erover sprenkelen en omscheppen.
  15. Eventueel nog wat citroensap.
  16. Klaar!

Geen opmerkingen: