Je hebt nodig voor 4 personen:
450 gram kipfilet - 6 el bloem - 3 el maizena - 1 1/2 tl bakpoeder - scheutje olie - zout.
Voor de saus heb je nodig:
1 rode paprika - 1 groene paprika - 1 flinke ui - stukje gember van ongeveer 2 cm -1 teentje knoflook - 6 el bruine basterdsuiker -100 ml ketchup -100 ml rijstazijn - blikje ananas, ook het sap wordt gebruikt - 1 el maizena - zout.
Kip in een jasje:
- Voor het beslag zeef je de bloem, maizena, bakpoeder boven een kom. Strooi er wat zout overheen.
- Maak een kuiltje en giet er een scheutje zonnebloemolie in.
- Net zoveel water toevoegen tot er een dik beslag ontstaat. Goed roeren met een garde of houten lepel.
- De kipfilet in stukjes snijden.
- Verhit een wok of andere geschikte pan 3/4 tot volle fles zonne- of arachideolie.
- Haal de stukjes kip door het beslag en frituur ze in kleine porties. Je krijgt nu een soort kleine oliebolletjes.
- Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een paar lagen keukenpapier. Ik bekleed altijd een vergiet.
Zoetzure saus:
- Snijd de paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd ze in halve smalle ringen.
- De ui in niet te dikke ringen snijden.
- Teentje knoflook snipperen
- Gember raspen of heel fijnsnijden.
- Verhit wat olie in een pannetje en fruit de paprika, ui, knoflook, gember en ananas een minuutje of 2 op vrij hoog vuur.
- Voeg de basterdsuiker, rijstazijn, ketchup en ananassap toe. Breng langzaam aan de kook
- Even proeven of je de smaak zoetzuur genoeg vindt. Anders nog wat suiker of azijn toevoegen.
- Maak een papje van de maizena met wat water en voeg toe aan de saus
- Even in laten dikken, klaar is Kees!
De kipbolletjes in een schaal scheppen, saus erover gieten en meteen opdienen!
Gewone witte rijst erbij, dat is toch wel het lekkerste.
2 opmerkingen:
hmmm ziet er lekker uit hoor !
Ik moet zeggen dat ik dit bij de chinees ook nooit bestel met varken, maar met kip. Gewoon ku lu kai dus :)
Dank je! En inderdaad nooit met varken, met kip vinden we hier lekkerder. Ik ga het binnenkort maar weer eens maken denk ik!
Een reactie posten