dinsdag 13 december 2011

Fettuccini 'Bologna' van Foodies

Al bladerend en kerstinspiratie opdoend in het Kerstnummer van Foodies kwam ik onderstaand recept tegen. Die riep erom om getest te worden. Zoonlief en ik vonden het een blijvertje. Voor men denkt en manlief dan? Die hield zich bezig met een ander decemberfenomeen; 'De Kerstborrel van het werruk' en heeft zodoende nog niet kunnen proeven. Die gelegenheid komt zeker nog. De olijfjes geven een lekkere ziltigheid aan het recept, daardoor vond ik het niet nodig om extra zout te gebruiken. Ben deze keer alleen op dit punt van het recept afgeweken :)





Je hebt nodig voor 4 personen:
1 ui - 100 gram groene olijven zonder pit - 50 gram gedroogde tomaten ( in olie uit en potje) - 100 gram parmezaanse kaas - 100 gram plakjes mortadella - 400 gram fettuccine - peper - olijfolie - 125 ml witte wijn - 200 ml slagroom - takjes basilicum.

Zo maak je het:
  1. Ui snipperen
  2. Olijven grof hakken
  3. Tomaten uitlekken en in dunne reepjes snijden.
  4. Mortadella in reepjes snijden.
  5. Pasta koken volgens gebruiksaanzijing.
  6. In een pan beetje olie verhitten
  7. Ui fruiten
  8. Olijven, tomaatjes en mortadella kort meebakken.
  9. Afblussen met wijn en slagroom
  10. Aan de kook brengen en ongeveer 5 minuutjes op laag vuur laten koken.
  11. Roer de geraspte parmezaan erdoorheen.
  12. 3-4 minuutjes laten koken op laag vuur, regelmatig roeren.
  13. Breng op smaak met peper. Het recept schrijft ook zout voor maar dat vind ik echt niet nodig.
  14. Blaadjes basilicum van de takjes afhalen
  15. Pasta afgieten, uitlekken en door de saus mengen.
  16. Over borden verdelen en garneren met de basilicum
  17. Mmmmm...lekker!
Alle credits voor dit recept komen toe aan Foodies Magazine!

Geen opmerkingen: