Je hebt nodig voor 4 personen:
1 ui - 100 gram groene olijven zonder pit - 50 gram gedroogde tomaten ( in olie uit en potje) - 100 gram parmezaanse kaas - 100 gram plakjes mortadella - 400 gram fettuccine - peper - olijfolie - 125 ml witte wijn - 200 ml slagroom - takjes basilicum.
Zo maak je het:
- Ui snipperen
- Olijven grof hakken
- Tomaten uitlekken en in dunne reepjes snijden.
- Mortadella in reepjes snijden.
- Pasta koken volgens gebruiksaanzijing.
- In een pan beetje olie verhitten
- Ui fruiten
- Olijven, tomaatjes en mortadella kort meebakken.
- Afblussen met wijn en slagroom
- Aan de kook brengen en ongeveer 5 minuutjes op laag vuur laten koken.
- Roer de geraspte parmezaan erdoorheen.
- 3-4 minuutjes laten koken op laag vuur, regelmatig roeren.
- Breng op smaak met peper. Het recept schrijft ook zout voor maar dat vind ik echt niet nodig.
- Blaadjes basilicum van de takjes afhalen
- Pasta afgieten, uitlekken en door de saus mengen.
- Over borden verdelen en garneren met de basilicum
- Mmmmm...lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten