dinsdag 19 februari 2013

Winactie: Je eigen kookboek maken

Veel mensen hebben het de afgelopen maanden al regelmatig via de diverse kanalen voorbij zien komen, de mogelijkheid tot het maken van je eigen kookboek via online uitgever Blurb.
Vorige week ontving ook ik een mailtje met de vraag of ik een voucher t.w.v 35 euro wilde ontvangen om weg te geven aan één van de lezers. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Natuurlijk!
Hoe leuk is het om een kookboek te maken met je favoriete recepten en lekker nonchalant op tafel in het zicht te leggen .

Wil jij dat ook? Doe dan mee! Je moet er natuurlijk wel wat voor doen.

Over bijna een maand begint de lente, een seizoen waar ik zo naar uitkijk. De winterse stamppotten verdwijnen weer even uit beeld om plaats te maken voor lichtere gerechten met hier en daar al wat zomerse tinten.

De vraag is dan ook: 
Als je aan de lente denkt, aan welk gerecht denk je dan als eerste?

Je kunt je reactie insturen tot en met  zondag 3 maart 2013 . Dat kan via Facebook of Twitter (Eetlust!@Eetlust) of laat je reactie hieronder achter. Deel het met je eigen volgers, lezers, vrienden, familie zodat de deskundige jury, te weten mijn eetlustige zoon en dochter, het moeilijk krijgt! Op dinsdag 5 maart zal ik bekendmaken wie de gelukkige is. Je krijgt dan van mij een code waarna je aan de slag kunt bij Blurb

En waar denk ik als eerste aan bij het woord lente?


20 opmerkingen:

Tessa / iamcookingwithlove.nl zei

In de lente zit zo af en toe een super warme dag waarbij je denkt dat het al zomer is. Op die dagen is het heerlijk toeven op je balkon of in je tuin. Natuurlijk onder genot van een lekker drankje en hapje.

Het hapje dat daarvoor wat mij betreft altijd in aanmerking komt is Gemarineerde Champignons in een knoflooksausje. Lekker dopen met een stukje stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

Genieten!

Groetjes, Tessa

http://www.iamcookingwithlove.nl/erbij/gemarineerde-champignons-in-aioli/

Eetlust zei

Heerlijk Tes, ik kijk al verlangend naar buiten.. helaas.. grijs en koud.

marleen | eten uit de volkstuin zei

Ja, asperges ook zo lekker. Het eerste dat er in mij opkomt zijn raapsteeltjes! Hartige taartjes met raapsteeltjes. En dit wil ik eens pakketjes van raapstelen maken, soort dolma's dus. Laat die lente maar komen, ik ben er klaar voor!
Groetjes, Marleen

Eetlust zei

Raapsteeltjes! Ja dat is ook echt lente, heerlijk!

Susan zei

Absoluut aan een salade van watermeloen, feta, rode ui, olijven en frisse mint. Je ruikt het voorjaar en de eerste zonnestralen! Mmmmm

Eetlust zei

Dat is ook zo'n geweldige combinatie! Kan het bijna weer proeven :)

Anoniem zei

Een lekkere pastasalade met tomaat, mozzarella, olijven en tonijn. Heerlijk!!!!

Es zei

Ik denk ook direct aan de zon en aan salades. Ik ben dol op salades, maar in de winter vind ik het te koud....
Leuke actie Els!

Gereons Eatery & Winery zei

Ik heb zojuist op mijn blog een salade uit Lotharingen gezet, zelf bij elkaar scharrel als de eerste paardenbloemblaadjes tevoorschijn komen. http://gereonskeukenthuis.blogspot.nl/2013/02/salade-pissenlit-paardenbloem-salade.html
Glas koude Riesling erbij en het is lente.

Eetlust zei

Jaaa Wilma en Es laat die lente maar komen!

Martine zei

Koken op houtvuur na een middag in het lentezonnetje is het eerste waar ik aan denk. Wat maakt dan niet eens uit. En natuurlijk lekker zelfgemaakt sorbetijs!

Eetlust zei

Dat is ook een mooie Gereon!Ga binnenkort eens in de tuin scharrelen :)

Eetlust zei

Ik voel het zonnetje al Martine :)
Leuk al die reacties, maak het mijn kroost maar goed moeilijk!

Madelon zei

Zelfgemaakte eiersalade met verse bieslook!

Mickey zei

Lammetjes ... lammetjes ... lammetjes ...
Je weet wel, van die witte wollige dotjes, huppelend door het jonge groene gras onder een heerlijk lentezonnetje ...

MAAR ... meteen loopt dan ook het water in de mond bij zo'n heerlijk mals stukje lamsvlees op mijn bord.

Niet bij mijn kids overigens, die blijven hangen bij de witte, wollige dotjes in een groene wei ^^

Annemie voesten zei

Hallo,

Bij het woord LENTE denk ik meteen aan lekkere verse peultjes. Mijn helaas te vroeg overleden vader kreeg er de hele familie voor op bezoek. In zijn volkstuintje waren de peultjes zijn grote trots. Onze kinderen zijn er groot mee geworden dat peultjes heel "speciaal" zijn. Ze eten ze ook graag maar ze zijn nooit meer zo lekker als van opa's land.

Kim zei

Bij lente denk ik aan versgebakken tomatenbrood met basilicum. Zo'n gezellige eettafel vol met kleurtjes: tomatenrood, roombotergeel, saladegroen en de lucht van mijn brood....Zucht..is het al lente?

saskia muller zei

als de lente er is denk ik aan een vruchtensalade. verse aarbei, meloen peer en appel, met stukjes ijsbergsla en een citroendressing

patricia van moorsel zei

Wat een GEWELDIGE actie zeg......ik dacht meteen bij het word LENTE aan:
Mijn lekkere gevulde wraps.
Een heerlijk gerecht om in je handen te pakken en buiten van het lente zonnetje te gaan genieten.
Ik koop de wraps en smeer ze in met rode pesto.
Ik bak nu kipstukjes deze kruid ik met kipkruiden en ketjap.
Ik kook ook haricots verds...net beetgaar.Annanasstukjes uit blik.
Komkommer in reepjes snijden.
Dit alles leg ik op de wrap....goed dichtrollen en de lente komt je tegemoed met dit heerlijke gerechtje.En ook de kids zijn er dol op.

Gr Patricia

Thea zei

Bij lente is er maar 1 gerecht wat direct en meteen in mijn gedachten springt en dat zijn asperges! Voor mij is dat het ultieme lente-gerecht, heerlijk met ham, gekookt ei en fijne botersaus met een klein beetje bieslook en nieuwe aardappeltjes. En nu heb ik zin in lente.....