woensdag 20 februari 2013

Halloooo gegratineerde bruine bonen-groentesoep

Iedere maand neem ik trouw 'Hallo' van Jumbo mee en eerlijk is eerlijk er staan aardige dingen in. Nu die irritante reclame nog aanpassen maar daar heb ik al eerder over geklaagd, laat ik dat nu achterwege laten.
In de editie van januari staan soepen, dikke soepen, dunne soepen, strooisels voor in en op je soep en wat ik zeker weet te waarderen twee paddestoelensoepen, eentje gewoon lekker handig uit een zak met wat extra toevoegingen, de andere homemade. Je ziet meteen dat de soep die je zelf maakt helemaal niet zoveel extra tijd in beslag neemt.Een pluimpje voor de Jumbo!

Tijdens het bladeren vielen twee paar ogen in huize Eetlust op de gegratineerde bruine bonensoep. Soep met een berg groente erin , allemaal extra vitaminen die we best kunnen gebruiken. Ik zou ik niet zijn als er niet een beetje aan gesleuteld werd met ui, knoflook en een lekkere schep Hottie sambal paprika/laos . Geen Hottie in huis? Gebruik dan je eigen sambal en voeg het naar smaak toe. 
Je hebt nodig:
1 blik bruine bonen van 800 gram - 250 gram boerensoepgroente - 175 gram groene kool in reepjes - 1 ui - 1 teentje knoflook - schepje sambal - 1 liter groentebouillon - 1 takje rozemarijn - 125 ml crème fraîche - 100 gram geraspte kaas - 1 eidooier - scheutje olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 225 graden

Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en hak of knip ze fijn
Snipper de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende vijf minuten op laag vuur.
Voeg de sambal toe, eventjes roeren.
Giet de bouillon erbij, evenals de bruine bonen met het vocht. Soepgroente en de groene kool  plus de helft van de rozemarijn erbij, omscheppen en met de deksel op de pan aan de kook laten komen. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat je de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
Het ei splitsen en het eigeel vermengen met de crème fraîche en geraspte kaas. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Zet de kommen of soepborden op een bakplaat, schep de soep erin en leg er een eetlepel van het kaasmengsel op.
Schuif 5 minuten onder de grill of zet het 10 minuten in een oven van 225 graden.

Pas op, de soep is gloeiend en gloeiend heet, evenals de kommen/borden dus pak de ovenwanten!!

Geen opmerkingen: