donderdag 28 februari 2013

Test: Boska Kaasschaaf Milano. Nieuwe vriend of niet?

Enige tijd geleden hebben jullie al kunnen lezen dat wij in huize Eetlust een groot verlies hadden geleden. Onze oude trouwe kaasschaaf die we ooit ergens op de kop hadden getikt voor een waarschijnlijk luttel bedrag waren we kwijt. Wat een gemis! En zie maar weer eens een waardige vervanger te vinden, een aantal op het oog goede schaven passeerden de revue om treurig in de kliko te eindigen.
Gelukkig was de verlossing nabij. Van Fonq mocht ik een Boska kaasschaaf testen. Vol verwachting klopte ons hart. De nieuwe bewoner nam snel zijn intrek in ons huis en onderging een aantal testen om zijn verblijf te rechtvaardigen..Wat belooft Boska Milano?

Geschikt voor half harde en harde kazen. Het blad buigt mee tijdens het schaven zodat je de dikte van de plakjes kaas kunt bepalen. Het heeft een antikleeflaag waardoor de plakjes kaas niet aan de schaaf blijven plakken.

En?
Het blad buigt inderdaad lichtjes mee tijdens zijn werk waardoor je de dikte  van de plakjes kaas als het ware kunt sturen.  De schaaf ligt licht in de hand wat voor ons na het robuuste model even wennen was.En het allerbelangrijkste, het schaaft moeiteloos kaas. De vorige kaasschaaf gebruikte ik ook bij het schillen van winterwortels, snel een komkommer in dunne plakjes schaven voor een salade, ik heb inmiddels ontdekt dat Boska dat ook kan. Dan verdien je hier bonuspunten. Ik houd wel van wat multifunctionaliteit eerlijk gezegd.


 


Waarom geen schaaf gekozen die alle kazen kan schaven?
Dat heeft een simpele reden . Wij eten nooit jonge kaas aangezien we die meestal nogal flauw van smaak vinden, we willen graag wat pit in de mond. Voor andere zachte, smeuïge kaasjes zoals camembert, abdijkaas, blauwe soorten en dergelijke die wij, kaasmonsters als we zijn, graag eten is een kaasschaaf toch niet geschikt, dan kun je beter een kaasmes gebruiken.Ook die zijn zoals met alle producten weer in diverse soorten en maten te koop . Kies in ieder geval altijd het gereedschap dat bij je past of het nu een kaasschaaf betreft of een keukenmachine.

En hiermee is onze zoektocht naar de kaasschaaf ten einde. Dit model dat ook nog eens prettig geprijsd is bevalt ons goed. De reacties die het stuk over de verloren schaaf opleverde gaf al aan dat wij niet als enige naarstig op zoek waren.
Zij die nog dolende ende zoekende zijn, ik durf jullie met een gerust hart deze aan te bevelen.


Geen opmerkingen: