woensdag 23 januari 2013

Sentimental journeyWie hield er vroeger een kookschrift bij, hoe sloeg je recepten in het pre internettijdperk op? In mijn geval schrijven, schrijven tot je er bijna een lam handje van kreeg. Kookboeken uit de bieb halen en recepten overschrijven want geld om ieder boek te kopen was er niet en trouwens op zekere leeftijd geef je het liever uit aan wat anders.
Zelfs een index voegde ik toe, het leek net echt. 
Recepten uit tijdschriften scheuren, nog zo'n bezigheid. Vervolgens inplakken of bewaren in van die hoesjes, in een map stoppen. Het kwam laatst op Twitter weer ter sprake en aangezien ik nog veel van die schriften en mappen heb dacht ik 'Kom laat ik een deel maar eens op de foto zetten' . Doe ik er nog iets mee? Eigenlijk amper maar weggooien kan ik ze ook niet.
Deze recepten lieten me de wereld zien, leerden dat er meer bestond dan rode kool en sla, dat vis best wel met rode wijn kan en ze in Rusland niet alleen maar witte kool eten, rode uientaartjes verrukkelijk zijn en je appeltaart op honderdduizend manieren kunt maken. Mijn sentimental journey
7 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Ja, leuk, ik heb ook nog van die schriftjes en ringbanden vol met ingeplakte recepten.

Gereons Eatery & Winery zei

Hoi Els,

Wat een leuke blog. En hoe herkenbaar. Ik schrijf en plak en knip als sinds mijn negende levensjaar recepten uit. Zo'n 37 jaar nu dus. Dat heeft geleid tot mappen en schriften vol. Uit ruimtegebrek liggen veel van deze dingen opgeslagen. Of zijn uiteindelijk weggegooid. Maar je blog inspireert me wel om eens wat naar tevoorschijn te halen. Van deze plak en noteerschriften.

Groet Gereon

Eetlust zei

@Caroline en Gereon: Ze blijven heerlijk om door te bladeren. En als je maar lang genoeg wacht wordt het vanzelf weer hip en trendy! Goed bewaren, er kleven mooie herinneringen aan vast.

Gerry/Gewoon Lekker Gewoon zei

Ik heb ook nog uitgescheurde recepten etc. liggen va mijn 15e ofzo (lang geleden). Van de meeste recepten herken ik direct alsof ik ze gisteren gescheurd heb. Toch blijft het vaak bij lezen en doe ik er eigenlijk noooit iets mee. Het is inspiratie. Gr, Gerry

Eetlust zei

Ik blader ze af en toe ook met veel plezier weer door. In het schrift staat ook een recept voor Tong à la Picasso zag ik gisteren, hellup :) Lang geleden dat dat als culinair hoogstandje werd gezien. Groetjes, Els

ellen zei

Leuk, heel herkenbaar. ik heb ook van die schriftjes maar niet zo netjes geordend. Alleen het laatste jaar van de vorige eeuw, toen heb ik elke dag opgeschreven wat we die dag gegeten hebben. Nu al een tijdsdocument. die bewaar ik ook.

Eetlust zei

Dat is ook leuk Ellen, inderdaad goed bewaren! Heb het zelf ooit ook eens bijgehouden maar die blaadjes heb ik niet meer. Best jammer. Bedankt voor je reactie :)