Je hebt nodig:
350 gram kipfilet - 2 plakken verse ananas van ongeveer 1 cm dik - een handvol ongezouten cashewnoten - 3 lenteuitjes - 1 rode peper (2 mag ook) -1 flinke ui - 2 el kokosrasp - 2 el vissaus - 2 1/2 à 3 el oestersaus - 2 teentjes knoflook - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 2 el arachide of zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Haal ze eruit en houd apart.
- Rooster in dezelfde koekenpan snel de kokos tot het lichtbruin is. Pas op dit gaat heel snel omdat de pan al heet is. Haal eruit en houd eveneens apart.
- Snijd de ui in grove stukken, hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de peper(s) en snijd fijn.
- Snijd de kipfilet in stukjes evenals de paprika.
- Lenteui in ringetjes snijden
- Snijd de ananas in stukjes.
- Verhit de olie in wok of koekenpan en fruit hierin het mengsel van ui, knoflook en peper op middelhoog vuur. Schep het eruit.
- Roerbak nu de kip tot ze lichtbruin is, voeg de paprika toe en bak even mee.
- Voeg nu het uimengsel weer toe, schep het erdoor.
- Ananas, oestersaus, vissaus toevoegen en paar minuten meebakken
- Schep cashewnoten en lenteui erdoor. Even meewarmen.
- Verdeel over borden in het gezelschap van rijst en strooi er de geroosterde kokos over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten