woensdag 3 oktober 2012

Kip met ananas, paprika en cashewnoten

Al niezend , hoestend en proestend, een spoor van papieren zakdoeken achter me aan die overigens keurig in de prullenbak worden gedeponeerd om verdere verspreiding tegen te gaan, probeer ik te verzinnen wat we gaan eten. Het zal de verkoudheid wel met zich meebrengen maar ik wil iets fris, iets fruitigs en toch met wat pit. Een recept uit de oude doos, kip met verse ananas. En volgens mij heeft het geholpen want ik heb vandaag nog geen 1x keer geniest!



Je hebt nodig:
350 gram kipfilet - 2 plakken verse ananas van ongeveer 1 cm dik - een handvol ongezouten cashewnoten - 3 lenteuitjes - 1 rode peper (2 mag ook) -1  flinke ui - 2 el kokosrasp - 2 el vissaus - 2 1/2 à 3 el oestersaus - 2 teentjes knoflook - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 2 el arachide of zonnebloemolie

Zo maak je het:
  • Rooster de noten een paar minuten  in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Haal ze eruit en houd apart.
  • Rooster in dezelfde koekenpan snel de kokos tot het lichtbruin is. Pas op dit gaat heel snel omdat de pan al heet is. Haal eruit en houd eveneens apart.
  • Snijd de ui in grove stukken, hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst van de peper(s) en snijd fijn.
  • Snijd de kipfilet in stukjes evenals de paprika.
  • Lenteui in ringetjes snijden
  •  Snijd de ananas in stukjes.
  • Verhit de olie in wok of koekenpan en fruit hierin het mengsel van ui, knoflook en peper op middelhoog vuur. Schep het eruit.
  • Roerbak nu de kip tot ze lichtbruin is, voeg de paprika toe en bak even mee. 
  • Voeg nu het uimengsel weer toe, schep het erdoor.
  • Ananas, oestersaus, vissaus toevoegen en paar minuten meebakken
  • Schep cashewnoten en lenteui erdoor. Even meewarmen.
  • Verdeel over borden in het gezelschap van rijst en strooi er de geroosterde kokos over.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: