zondag 28 oktober 2012

Brosse Parmezaankoekjes met rozemarijn en zwarte olijven

Hartige koekjes voor bij de borrel of om gewoon weg te happen. Geloof me, ze zullen niet lang op je schaal blijven liggen. Als ik eenmaal uit een blad aan het koken ben dan vliegen de recepten hier in Huize Eetlust door de lucht.
Ook deze komt uit 'Saveurs' en stond al enige tijd op mijn lijstje. Een frisse zondagmiddag is een perfecte dag om weer eens wat van dat lijstje af te strepen.




Je hebt nodig voor 36 à 40 koekjes:

200 gram bloem - 150 gram zachte roomboter - 100 gram geraspte Parmezaanse kaas - 1 takje rozemarijn (naaldjes fijngeknipt) - 10 zwarte olijven, fijngehakt - zwarte peper uit de molen.

Zo maak je het:
  • Vermeng alle ingrediënten en kneed binnen een paar minuten tot een soepel en samenhangend deeg. 
  • Maak er een worst van van ongeveer 20 cm. Rol in huishoudfolie en leg een uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed 2 bakblikken met bakpapier (je kunt ook in 2x bakken, wat over is leg je terug in de koelkast).
  • Haal de 'worst' uit de koelkast, snijd in plakjes van om en nabij de halve cm dik.
  • Leg op bakblik en bak ze in 15 à 20 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
Bron: Saveurs juli-augustus 2012

2 opmerkingen:

Es zei

Lekker! Wel een beetje jammer dat ik alleen maar een plaatje heb en geen echt koekje...
:(

Eetlust zei

LOL,arme Es maar daar kunnen we wel eens iets aan doen :)