We eten het niet vaak maar juist dan geniet je er extra van.
Je hebt nodig:
8 uien - 2 teentjes knoflook - 1 el boter - 1 el bloem - 1 glas droge witte wijn - 1 1/2 liter groentebouillon (runder kan natuurlijk ook voor een niet vegavariant) -1 laurierblaadje - 3 takjes tijm - paar takjes peterselie - 4 sneetjes stokbrood ter grootte van de doorsnede van je kom - 200 gram geraspte kaas of een aantal plakjes kaas.
Zo maak je het:
- Schil de uien en snijd in ringen.
- Smelt in een soeppan de boter en fruit hierin de uien 20-30 minuten op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn.
- Hak de knoflook fijn en voeg na een kwartiertje aan de uien toe.
- Zodra de uien helemaal zacht zijn 1 el bloem toevoegen. Goed roeren, even laten bakken.
- Wijn toevoegen, roeren en vervolgens langzaam al roerende de bouillon toevoegen.
- Takjes tijm en laurierblaadje erbij en de soep minimaal een half uur zachtjes laten pruttelen.
- Knip de peterselie fijn en voeg 5 minuten voor einde toe.
- Verwarm in de tussentijd de oven voor op 220 graden.
- Rooster de plakjes stokbrood.
- Zet de oven op de grillstand
- Schep de soep in ovenbestendige kommen, leg er een plakje stokbrood op en verdeel de kaas erover. Schuif onder de grill tot kaas gesmolten is en gegratineerd is.
6 opmerkingen:
Ik maak het ook af en toe, dochter is er dol op. P vind soep geen maaltijd..... Zucht.
Lastig opvoedbaar die mannen :)Geef je het hem als voorgerecht met boterham met pindakas toe haha
"Snipper de uien en snij in ringen" ... kan dat dan?
Misschien "Schil de uien en snij in ringen?"
Maar -hoe dan ook- een lekker recept.
LOL Paul, je hebt gelijk, ga het gauw veranderen. Ben zo gewend om snipper de uien te schrijven haha. Dank je!
The best soup ever.
One of the best :)
Een reactie posten