donderdag 6 september 2012

Groenteschotel met knakworst

Behalve ballen had ik afgelopen maandag ook wat knakworsten voor de afdeling 'Wie wil'. Knakworsten die echt knakken, niet die wiebelige gevallen uit een blik van een firma die pretendeert knakworsten te verkopen. Stevige met een bite, verse knakworsten die moet je hebben.
De meeste kinderen zijn dol op knakworstjes maar ook wij als volwassenen weten ze van tijd tot tijd best te waarderen. Zoals gewoonlijk bleef er wat over, wat dat betreft ben ik hardleers.
De dag erop zijn ze prima te verwerken in een groentepotje en dat heb ik gedaan.



Je hebt nodig:
250 gram doperwtjes (diepvries) - 1 grote ui - 1 rode paprika - 250 gram kastanjechampignons - 8 knakworstjes - ketjap - scheutje gembersiroop - sambal (optioneel, kinderen worden hier meestal niet zo vrolijk van) - scheutje arachide of zonnebloemolie

Zo maak je het:
  • Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes.
  • De knakworstjes eveneens in stukjes snijden.
  • Verhit wat olie in een koekenpan, fruit hierin de ui.
  • Voeg paprika, champignons, erwten en knakworstjes toe plus een klein scheutje gembersiroop en roerbak het geheel.
  • Voeg ketjap en sambal naar smaak toe
Lekker met rijst of hussel zoals ik de rijst erdoor voor een gebakken rijstvariant.



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat was een mooi recept geweest voor de kooklessen op school. Maar helaas...... Kan het natuurlijk ook voor onszelf maken hahaha.

Eetlust zei

Zou zeker ideaal geweest zijn. Simpel en snel. Dan zoals je zegt zelf maar aan de slag :)