zondag 24 juni 2012

Romige Rucolasoep

Soep,soep,soep, ballen ballen ballen, kiele kiele kiele, hoi hoi hoi!
Jaren heb ik dit tijdens het lopen van de Avond4daagse gehoord want onze kinderen liepen op de basisschool trouw ieder jaar mee, dochterlief zelfs de volle acht jaar.
Het waren gezellige avonden, vaak met prachtig weer en soms dan ook een beetje te. De medaille of het speldje op de laatste avond was voor de lopertjes een welverdiende beloning.

Soep eten we regelmatig, ik ben dol op soep en deze romige rucolasoep stond gisteren op het menu tijdens een etentje met lieve vrienden.



Je hebt nodig voor 6 personen:
275 gram rucola - 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of blokje) - 200 gram bloemige aardappels (bijv. Malta) - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook -  125 ml room - 2 el crème fraîche - 1 el olijfolie - 6 plakken gerookte zalm of 12 mooie krullen parmezaanse kaas - staafmixer

Zo maak je het:
  • Schil de aardappelen en snijd in vieren
  • Velletje van sjalotje en knoflook verwijderen en fijnhakken.
  • Verhit in een pan de olie en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
  • Voeg de aardappels toe plus de bouillon
  • Aan de kook brengen en de aardappels koken tot ze zacht zijn.
  • Maak 6 kleine bosjes rucola en houd die apart.
  • Snijd de rest grof, voeg toe aan de soep en kook een kleine 5 minuten.
  • Vuur uit en pureer met de staafmixer.
  • Roer room en crème fraîche erdoor. De crème fraîche kunt je het beste eerst even glad roeren met een lepel soep en dan toevoegen.
  • Rol de bundeltjes rucola in een plak gerookte zalm en leg op de soep. Mocht je geen vis eten bind de bundeltjes dan samen met een sliert bieslook, leg in de soep en schik de krullen kaas erop.

2 opmerkingen:

Nell Nijssen zei

Ik ben ook een fervente soepfreak. Alle soep smaakt me even goed. Deze rucolasoep ziet er ook lekker uit. Voor mij dan wel zonder de gerookte zalm. Gerookte zalm is heerlijk, maar niet zo lauw-warm ajb

Eetlust zei

Dan ga je toch lekker voor de parmezaan, ook heerlijk :) Of en dat bedenk ik me nu, een klein mootje zalm of andere vis, even om en om bakken en dan op de soep. Ook niet te versmaden....