maandag 25 juni 2012

Zachte limoen cheesecake met frambozen

Bij een etentje hoort een toetje, een dessert van formaat maar ik ben niet zo van de zoete toeten Wel van limoen en citroen zoals  velen van jullie inmiddels wel weten.
Deze zachte cheesecake hoef je niet te bakken en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan wat met het oog op andere gangen best fijn is. De cheesecake serveerde ik in een glaasje wat volgens mij ook de beste manier is. De try-out ging in een kleine springvorm maar dat was niet zo'n succes en met even nadenken had ik dat van tevoren ook kunnen bedenken. Zonder eieren en gelatine blijft het natuurlijk enigszins zacht, de smaak was overigens heerlijk en met iets minder slagroom en de handige glaasjes kwam er een goed geslaagde friszure toet tevoorschijn die ondanks de roomkaas niet zwaar op de maag ligt, alweer dankzij de kleine glaasjes :)


Op de foto links zien jullie een tartelette met lemoncurd en kleine aardbeitjes. Dat recept krijgen jullie uiteraard ook maar dat doe ik even in een apart berichtje.En wel hier

Je hebt nodig voor 6 glaasjes:

6 digestives (San francisco) - 1 biologische limoen -  4 el gesmolten boter - 1 pakje roomkaas (philadelphia bijv.) - 125 ml room - 1 bakje frambozen -  100 gram suiker. - 1 el vanillesuiker

Zo maak je het:
  • Verkruimel de koekjes, dat kan in de keukenmachine met de pulseknop, je kunt ze ook in een plastic zakje stoppen en er met de deegroller overheen gaan of doe ze in een kom en verkruimel het met de onderkant van een schaaltje. Dat laatste gaat ook prima vooral omdat het niet overdreven veel koekjes zijn.
  • Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het over de glaasjes, druk lichtjes aan om een bodem te creëren.
  • Rasp de schil van de limoen en vermeng het goed met de suiker. De suiker moet een beetje gaan glanzen.
  • Roer de roomkaas plus 2 el limoensap plus de room en plus de vaillesuiker erdoor en mix het glad en luchtig.
  • Vul ieder glaasje tot net onder de helft, leg er wat frambozen op, verdeel de rest van het roommengsel erover en garneer met de overige frambozen.
  • Dek af met huishoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.


Geen opmerkingen: