donderdag 5 april 2012

Witte chocorotsjes met noten en gedroogd fruit

Voor de foodswap van vorige week moest ik nog wat zoets maken, een snoepje of iets dergelijks. Nu ben ik meer van het hartig dan het zoet. Snoep maak ik dus echt nooit en heb me er ook nooit in verdiept. Chocolade (pindarotsjes!) vind ik op zijn tijd niet te versmaden en al snel bedacht ik me daar iets mee te doen. Maar dan niet alleen met noten maar ook met gedroogd fruit zodat je het idee hebt ook iets gezonds naar binnen te krijgen. Je kunt je zelf soms  lekker voor de gek houden!Voor 16 - 18 stuks heb je nodig:
150 gram witte chocolade - 60 gram hazelnoten - 50 gram gedroogde cranberry's - 50 gram rozijnen - 50 gram gewelde abrikozen ( je kunt abrikozen kopen die je niet meer zelf  hoeft te wellen, net zo gemakkelijk)

Zo maak je ze:
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de noten grof
  • Breek de chocolade boven een kom en smelt op vrij lage stand in de magnetron of au bain-marie. Af en toe even kijken en doorroeren.
  • Haal de kom eruit en voeg alle ingrediënten toe
  • Bekleed een platte langwerpige schaal of bakplaat met vetvrij papier
  • Maak met 2 koffielepels hoopjes,  leg op de schaal, druk eventueel beetje aan.
  • Dek het af met aluminiumfolie en zet het een uurtje of 2 in de koelkast totdat ze hard zijn.
Als je ze bewaart in een pot of trommel blijven ze lang goed, maar bespaar je de moeite met een dag of 2 zijn ze schoon op!

De witte choco kun je uiteraard vervangen door puur of melk, pak gewoon wat je het lekkerste vindt of maak een mix.

3 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Lijkt mij heerlijk en het enige dat er ongezond aan is, is die witte chocolade ;-) Ze zeggen dat pure chocolade wel gezond is. Dus als je ze daarmee maakt, heb je een verantwoorde snoeperij!

Anoniem zei

hahahaaha chocola is gezond maar dan wel 10 gram per dag!!! als je meer neemt is het gewoon een calorien bom en word je er dik van, en wat denk je wat er in noten zit?? 500kcal per 100 gram ......snoep verstandig en eet met mate!!

Eetlust zei

@Anoniem, natuurlijk moet je met mate snoepen maar af en toe jezelf verwennen mag best wel vind ik.Je had overigens gerust onder je voornaam mogen reageren hoor :)
Groetjes, Els