woensdag 18 april 2012

Pizza met crème fraîche en ham

Handig hoor, deeg overhouden als je pizza hebt gemaakt. Na de pizza in een potje, nog een heel simpel en heel erg snel klaar receptje. Ideaal voor de lunch of bij een kopje soep. Of gewoon als één van de pizzavarianten. Laten we dat vooral niet vergeten. Deze pizza lijkt op een 'Flammenkuchen', iets wat ik heerlijk vind. Ach ja, wat vind ik nu niet lekker?



Rol een stuk deeg uit tot een dunne lap met een doorsnede van ongeveer 26 cm.
Verhit de oven voor op 250 graden.
Roer een half bekertje crème fraîche los met 75 gram geraspte kaas en versgemalen peper.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat of wat ook uitstekend gaat, vet de bodem van een springvorm in met wat olijfolie.
Leg de deegcirkel erop.
Verdeel het crème fraîchemengsel erover met daarop een paar plakjes rauwe ham in stukjes.
10 minuten in de oven, snijden en lekker heet opeten.

Ook lekker met wat ui en champignons trouwens. 

2 opmerkingen:

Es zei

Dit moet ik ook eens maken. Dat klinkt heerlijk!
Wel vaak gelezen 'Flammenkuchen', maar nooit gemaakt.

Eetlust zei

Een Flammenkuchen is zonder kaas en met spekjes en ui. Het is heel erg lekker, maar ja koken kunnen ze wel daar in de Elzas:)