donderdag 19 april 2012

Mie met garnalen en spekblokjes

Je hebt van die dagen dat je of weinig tijd of niet zo'n fut hebt om te koken. Op dergelijke dagen ben ik blij met de snelle recepten én met de zakjes voorgesneden groente. Hoeveel tijd ben je eigenlijk kwijt met het snijden van een ui, wortel, prei,  paprika, wat kool? En dan ook nog voor maar 2 mensen? De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het bar weinig tijd kost maar soms, soms heb je daar gewoon geen zin in en trek je een zak open.
Hierbij een snel mierecept voor drukke of luie dagen.



Voor 2 personen heb je nodig:
175  gram mie - 100 gram spekblokjes - 150 gram garnalen - 1 rode peper - 2 teentjes knoflook - zak roerbakgroente (400 gram) - 2 el sojasaus - scheutje gembersiroop - aantal druppels sesamolie

Zo maak je het:
  • Kook de mie beetgaar in een pan met ruim kokend water plus wat zout. Giet af in een vergiet en spoel met koud water om garingsproces te stoppen.
  • Hak de rode peper met of zonder zaadjes fijn, snipper de knoflook
  • Verhit een wok of hapjes pan en bak hierin de spekblokjes uit. Olie toevoegen is niet nodig.
  • De gehakte peper en knoflook erbij doen en even mee laten bakken.
  • Voeg de groente toe, minuut of 2 roerbakken
  • De mie kan erbij, goed vermengen met de groente en de spekblokjes.
  • Sojasaus en gembersiroop toevoegen, goed husselen.
  • Op het laatst de garnalen en sesamolie toevoegen, wederom husselen en de garnalen even mee laten warmen.
Zo, en klaar is je maaltijd voor luie of drukke dagen.  Eventueel nog een gebakken eitje erbij als je het op kunt brengen dat te bakken.
De hoeveelheid mie is een gemiddelde aangezien ik natuurlijk niet weet of jullie grote of kleine eters zijn maar ik ga er vanuit dat jullie dat uitstekend zelf in kunnen schatten.

Geen opmerkingen: