Hierbij een snel mierecept voor drukke of luie dagen.
Voor 2 personen heb je nodig:
175 gram mie - 100 gram spekblokjes - 150 gram garnalen - 1 rode peper - 2 teentjes knoflook - zak roerbakgroente (400 gram) - 2 el sojasaus - scheutje gembersiroop - aantal druppels sesamolie
Zo maak je het:
- Kook de mie beetgaar in een pan met ruim kokend water plus wat zout. Giet af in een vergiet en spoel met koud water om garingsproces te stoppen.
- Hak de rode peper met of zonder zaadjes fijn, snipper de knoflook
- Verhit een wok of hapjes pan en bak hierin de spekblokjes uit. Olie toevoegen is niet nodig.
- De gehakte peper en knoflook erbij doen en even mee laten bakken.
- Voeg de groente toe, minuut of 2 roerbakken
- De mie kan erbij, goed vermengen met de groente en de spekblokjes.
- Sojasaus en gembersiroop toevoegen, goed husselen.
- Op het laatst de garnalen en sesamolie toevoegen, wederom husselen en de garnalen even mee laten warmen.
De hoeveelheid mie is een gemiddelde aangezien ik natuurlijk niet weet of jullie grote of kleine eters zijn maar ik ga er vanuit dat jullie dat uitstekend zelf in kunnen schatten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten