maandag 9 april 2012

Koud soepje van geroosterde paprika's met een prikkertje 'Caprese'

Soms kan iets zo simpel zijn en zo puur, juist door de eenvoud. Geen toeters en bellen, geen 50 ingrediënten, alleen 3 rode paprika's en groentebouillon.



Wat heb je nodig voor ongeveer 16 kleine glaasjes:

3 rode paprika's - scheutje olijfolie - peper en zout - 850 ml groentebouillon (tablet/blokje)
Voor de prikkers: mini mozzarellabolletjes - kerstomaatjes - blaadjes verse basilicum - scheutje olijfolie - peper en zout.

Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 225 graden
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg ze in een ovenschaal, giet er een scheutje olijfolie in en wentel de paprika's er doorheen zodat ze bedekt zijn met de olie. Zet ze 25 - 30 minuten in de oven, in ieder geval tot het velletjes donker begint te kleuren en de paprika's zacht zijn
  • Haal ze uit de ovenschaal, doe in een kom met wat peper en zout en dek af met plasticfolie. Laat ze zo liggen tot ze bijna afgekoeld zijn.
  • Maak ondertussen de groentebouillon.
  • Zodra de paprika's bijna afgekoeld zijn , trek je het velletje er af en snijd ze in repen.
  • Doe de paprika's in een pannetje, giet er wat groentebouillon op en pureer met de staafmixer. Blijf bouillon toevoegen tot je een soep hebt. Proeven, eventueel nog wat op smaak brengen en af laten koelen.
  • Marineer de mozzarellabolletjes even in wat olijfolie, zout en peper. Rijg daarna een tomaatje, 2 blaadjes basilicum en een bolletje aan een cocktailprikkertje.
  • Schenk de koude soep in de kleine glaasjes en leg er een prikkertje bovenop.
 Zo lekker kan simpel zijn.

4 opmerkingen:

Fatima SafranaArgana zei

Toen ik ze zag dacht ik al: Moooi! Die wil ik wel gaan maken komende zomer.

Zo te lezen heel makkelijk en ze zien er echt leuk uit.

Eetlust zei

Echt een fluitje van een cent om te maken Fatima. Ben benieuwd wat je er van vindt :)

Antoinet zei

Ha, laat ik nou net een pot geroosterde paprika gekocht hebben. Zou het daarmee ook kunnen?
In ieder geval ziet het er net als een pizza Margherita mooi uit in die Italiaanse kleuren.

Eetlust zei

Geroosterde paprika's in pot zijn vaak ingelegd en hebben daardoor een zuurtje. Als ik geroosterde paprika's in een pot koop (zelden dus) dan gebruik ik ze alleen in een salade of als garnering. Je kunt het proberen en laat het me dan vooral weten :)