Maar hoe maak je bijvoorbeeld een lasagna voor 2 mensen? Zelfs als ik het maak voor 4 kunnen er 6 van eten. Los daarvan heb ik niet eens een schaal waar ik lasagne voor 2 in kan maken. Het is natuurlijk altijd mogelijk om overschotten de vriezer in te mikken maar eerlijk gezegd vind ik pastagerechten er niet zo geschikt voor.
Gisteravond dacht ik het keurig op orde te hebben met de maccheroni, helaas...na het opscheppen bleek er toch nog een derde portie in te zitten.
Stamppotjes, daarvan weet ik nu al dat dat grote problemen op gaat leveren, gelukkig is het bijna lente en dan komt er bij mij geen stamppot meer in. Alhoewel, op warmere dagen met paprika ,appel, kaas en rucola...we zullen het zien tegen die tijd.
Meten is weten zegt men toch altijd? Misschien moet ik me daar ook eens aan gaan houden want om nu een grotere vriezer aan te moeten gaan schaffen voor de kliekjes is ook zo weer wat. En hoe vaak komt het niet voor dat je iets zoekt in de vriezer en een bakje ontdekt met iets vaags erin omdat je verzuimd hebt er een stickertje op te plakken? Dit wordt een mooie opdracht; koken voor twee, het levert ongetwijfeld weer verhalen op voor het hoofdstuk 'Eetlust blundert'.
Wens me succes, ik zal het nodig hebben.
2 opmerkingen:
Bij ons is zo'n restje geen probleem, mijn man eet het als ontbijt! (ik moet er niet aan denken ;-)
Ik ook niet....:)
Een reactie posten