Een paar jaar geleden doken ineens de kleine gerechtjes in een glaasje op. Iedereen kent natuurlijk de garnalencocktail in een mooi wijnglas, in de jaren zeventig het toppunt van feestelijkheid. In mijn kast staan kleine likeurglaasjes die ik bij gelegenheid gebruikte om een mini-cocktailtje in te serveren. Maar een maatje groter is ook niet weg dus bracht de Sint of Kerstman ook voor mij die nieuwe hippe glaasjes voor mij mee zodat ik in ieder geval niet achter de trend aan hobbelde.
Laatst haalde ik ze maar weer eens tevoorschijn en wel om te vullen met dit heerlijke tartaartje in laagjes.
Je hebt nodig voor 4 glaasjes:
175 gram zalmfilet zonder vel - 1 rijpe avocado - 100 ml crème fraîche - halve groene appel (Granny Smith) - 1 limoen - peper - zout - paar takjes dille
Zo maak je het:
- Maak de crème fraîche op smaak met peper, zout en wat limoensap.
- Snijd de zalmfilet heel fijn
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd 3/4 in blokjes of smalle reepjes. Bestrooi met peper, zout en knijp er wat limoensap over uit, voor de smaak maar ook om verkleuren te voorkomen.
- Verwijder van een halve appel het klokhuis en snijd eveneens in kleine blokjes of smalle reepjes. De schil kun je gewoon laten zitten.
- Vul de glaasjes met een laagje avocado, zalm, appel, zalm, avocado en zalm. Doe tussen ieder laagje een beetje (1 tl ongeveer) crème fraîche en bestrooi de zalm bovendien met wat verse dille en geef het nog een paar druppeltjes limoensap. Op de bovenste laag wat extra crème fraïche, steek er kleine plakjes avocado in van het kwart dat je overhebt en pruts er kleine takjes dille tussen.
3 opmerkingen:
Hoi Els,
Aan mij de eer om jouw mooie blog te bekronen met een ******Liebster Blog Award******.
Gefeliciteerd!
Kijk even op www.studiozakka.blogspot.com voor meer informatie (lees spelregeltjes).
Groetjes,
Rosalie
Oja voor de duidelijkheid, je mag dus de Award op jouw blog kopieren...
Zeer vereerd Rosalie:) Je maakt het me niet gemakkelijk haha. Morgen ligt er nog iets op je te wachten trouwens. Zou wel even boedelbak huren:)
Een reactie posten