donderdag 5 januari 2012

Boontjes in kokosmelk met garam masala

Laatst had ik nog wat haricots verts en tomaten over, vergeten te gebruiken met de Kerst....Ook heb ik na dergelijke feestelijke dagen met bijbehorend gehap vaak heel veel zin in iets indisch/indiaas/thai/surinaams-achtigs of gewoon gebakken aardappeltjes met een salade of iets dergelijks.
Kokosmelk heb ik altijd wel in huis, evenals rode pepers, uien, knoflook en garam masala ( een kerrie mengsel maar veel kruidiger). Nog wat taugé gekocht en mijn bijgerecht was al bijna klaar, alleen nog wel even klaarmaken. We aten het met rijst en rendang, heerlijk!



Voor 4 personen heb je nodig:
450 gram haricots verts of sperziebonen - 1 flinke ui - 1 teentje knoflook - 3 tomaten - 1 rode peper- 150 gram taugé - klein beetje zonnebloem of arachideolie - 1 el garam masala - 250 ml kokosmelk - zout

Zo maak je het:

  1. Maak de boontjes schoon
  2. Pel en snipper de ui
  3. Pel en snipper de knoflook
  4. Snijd de rode peper in ringetjes ( zaadjes verwijderen als je een milde variant wilt)
  5. Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
  6. Voeg de boontjes toe, even omscheppen.
  7. Garam masala toevoegen en vervolgens de kokosmelk.Omscheppen
  8. Deksel op pan en zachtjes laten koken
  9. Tomaten in grove stukken snijden en na 10 minuutjes toevoegen. Even mee laten sudderen
  10. Meteen even proeven of de boontjes beetgaar zijn. Eventueel wat zout toevoegen als je de saus te flauw vindt.
  11. Vlak voor het opdienen de taugé erdoor scheppen.
Het is ook lekker met chinese kool. Je kunt er plakjes hardgekookt ei bij serveren,  bestrooien met gebakken uitjes is ook een smakelijke variant.

2 opmerkingen:

Nell Nijssen zei

Zelf gebruik ik ook wel kousenband voor sambal boontjes. Lekker met massala kip. Ik heb me bij je volgers gevoegd ;-)

Eetlust zei

Gezellig Nel, hoe meer zielen hoe meer vreugd!Mmmm masala kip, die moet ik er ook eens op gaan zetten :)