Aardig spicy gerechtje dit mede dankzij de Eagle Chilly ( Ja, je schrijft het echt zo) Sauce. Deze saus gebruikte mijn moeder vroeger al in de chili con carne. Tot voor ongeveer een jaar geleden werd het nog verkocht in glazen flessen die na verloop van tijd helemaal plakkerig werden. Het had zo zijn charme. Tegenwoordig zijn ook zij overgestapt op de plastic knijpfles. En ik heb het idee dat de saus wat zoeter is dan vroeger dus wellicht is de receptuur ook meteen aangepast. Wie het niet kent, het is gewoon verkrijgbaar bij de Toko en volgens mij ook bij de meeste supermarkten.
Voor 4 personen heb je nodig:
450 gram kipfilet - 1 bosje lenteui - 150 gram sugar snaps - 2 teentjes knoflook - 3 el chilisaus ( ik gebruik altijd die van Eagle) - 2 el sojasaus - 2cm gemberwortel - 2 tl bruine suiker- 1 tl maizena - handje ongezouten cashewnoten - olie
Zo maak je het:
- Kipfilet in smalle reepjes snijden
- Verwijder de uiteinden van de sugar snaps en eventueel de draden. Snijd ze schuin doormidden
- Lenteuitjes schoonmaken en in stukjes van zo'n 2 cm snijden.
- Gember raspen of fijnsnijden.
- Knoflook fijnsnijden.
- Beetje olie verhitten en kipreepjes snel bruin bakken
- Na 2 minuten de knoflook, gember en sugar snaps toevoegen en even meebakken.
- Chilisaus, bruine suiker en soja toevoegen plus eventueel een scheutje water. Goed mengen.
- Maïzena aanmaken met een beetje water en toevoegen. Roeren.
- Lenteui toevoegen, even meesudderen.
- Tot slot de cashewnoten erdoor scheppen en even meewarmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten