zondag 30 juni 2013

Nachtelijke eieren

De pan met wat restjes en kruimels op het aanrecht is het bewijs.
Er zijn vannacht of wellicht vroeg in de ochtend eieren gebakken door zoonlief die samen met een vriend dit weekend in het Tilburgse is om te genieten van muziek en mensen op Festival Mundial.

Buiten schemert het, de vogels ontwaken en kondigen een nieuwe dag aan.
Vermoeid, maar met energiek bruisend hoofd en hart stap je het huis binnen. Ofschoon het lijf roept om rust, bromt de maag dat hij gevoed wenst te worden.
Buiten dat moet zo'n mooie avond nog besproken worden voor je je glimlachend weg laat zakken in rust
Nachtelijke eieren, het zijn de lekkerste die er zijn.
Ik zeg dat uit ervaring. Velen zijn er gebakken... ooit



Nachtelijke eieren:

Verhit boter in een pan, breek er 1,2,3 eieren in. Peperen en zouten.  Gooi de schalen weg, scheelt 's middags weer en veeg de geknoeide struif toch maar op, scheelt ook 's middags weer.
Gooi er een paar plakken ham en kaas bij. Bakken tot ham krokant is en kaas gesmolten. Nog gemakkelijker, roer de hele boel door elkaar.
Zet de pan tussen je in of op tafel, of op het aanrecht. Pak een vork en een snee brood. Aanvallen!


2 opmerkingen:

Avontuurlijke zei

Wat ontzettend genieten hoe leuk dat je schrijft...

Eetlust zei

Wat een fijn compliment, dank je wel!