maandag 3 juni 2013

Brenda Kookt met Eetlust Bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip

Samen met Brenda aan de slag met ingrediënten uit de blackbox tijdens het foodbloggersweekend. Aangezien ik het recept achter de producten kende, hield ik me wat op de achtergrond bij het verzinnen. Achteraf bleek dat Brenda het origineel, een broodsalade,  in haar hoofd had.Vrees dat ik in de lach was geschoten als ze het geopperd had!
Voor deze gelegenheid posten we vandaag allebei ons recept onder dezelfde titel. Een mooi staaltje samenwerking. Dat kunnen wij zoals is gebleken. De foto's? Die zijn gemaakt door Brenda , kan ze namelijk veel beter dan ik :)

 De onderste foto is gemaakt door Simone, we hadden een heuse foodfotograaf in ons midden. Interesse in een workshop?

Voor 18 à 20 stuks heb je nodig:

2 rode en 2 gele paprika's - 1 rode ui - 10 zwarte olijven -  400 gram kipfilet - 1 kleine courgette - 10 sprietjes bieslook - 1 teentje knoflook - 200 gram kerstomaatjes (wij gebruikten 'Wild Wonders' , dat zijn tomaatjes in allerlei kleuren) - 1/2 glas droge witte wijn - 1/2 tl ketoembar - 1/2 tl Ras el Hanout - peper en zout - olijfolie - 1 stokbrood

Voor de marinade/dressing:

Sap van een 1/2 sinaasappel - sap van een 1/2 citroen - 1 el milde mosterd - 1 1/2 el honing - 2 el extra vergine olijfolie - peper en zout.

Zo maak je het:

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in dunne reepjes. Ontdoe de ui van zijn jas, halveer en snijd vervolgens in smalle ringetjes. De olijven onpitten en fijnsnijden. Ook de courgette in d elengte halveren en in reepjes snijden.

Verhit 1 el olijfolie. Fruit hierin de rode ui tot het glazig is, voeg de paprika's toe samen de courgette, de olijven, uitgeperst teentje knoflook, ketoembar en Ras el Hanout. Omscheppen.
Schenk er de witte wijn bij en laat zachtjes stoven tot de paprika zacht is. Voeg op het laatst de gehalveerde tomaatjes toe en laat ze een minuut of 5 mee stoven. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot minimaal lauw.
Snipper er op het laatst de helft van de bieslook door.

De kip inwrijven met zout en peper en in 15 à 20 minuten in 1 el olijfolie bruin en gaar bakken op middelhoge temperatuur.

Maak ondertussen een dressing van het sap van een 1/2 sinaasappel, een 1/2 citroen, de mosterd, honing en extra vergine olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Proef even of je de balans tussen zoet en zuur genoeg vindt, anders nog wat honing toevoegen.

Snij de kipfilet in dunne plakjes en hussel het door de dressing. Laat minimaal een half uur trekken.

Tot slot het stokbrood in dunne sneetjes snijden, besmeren met wat olijfolie, bestrooien met een beetje zout en peper en in een oven van 200 graden krokant bakken. Bakken in een koeken- of grilpan gaat ook prima.

Beleg ieder stukje stokbrood met wat van het paprikamengsel en leg er een paar stukjes kip op. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Heb je kip en paprika over? Het smaakt de volgende dag heerlijk op een broodje!




Geen opmerkingen: