dinsdag 28 mei 2013

Superburger 'Eetlust'

Ben zo vrij om dit broodje hamburger gewoon naar mezelf te vernoemen. Daar is moed voor nodig, ik weet het want wat als jullie het echt niet te hachelen vinden dan sta je behoorlijk te kijken. Of te kijk, nog erger.
De kritische broodjesman alhier waardeerde het gelukkig hogelijk en daar doe je het in eerste instantie voor. Liefde en magen en zo.
Ik schrijf 'broodje' , maak er maar brood van. Een dik belegde Italiaanse bol schuif je niet 1,2,3 je mond in, althans ik niet. Mes en vork zijn geboden, een servet is ook handig. Qua bereiding; je moet er wat door doen maar dan heb je ook wat! En eetlust heb je inderdaad wel nodig dus de naam klopt sowieso :)



Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 Italiaanse bollen - 2 hamburgers van 125 gram p.s. (zelf gemaakt of zelf gekocht) - 4 plakjes bacon -1 rode en 1 groene paprika - 1 rode ui - 1 tomaat - 1/2 rode peper - 4 teentjes knoflook - 1/2 bosje radijs - stuk of 10 kleine augurkjes (cornichons) - 1/2 avocado - 10 sprieten bieslook - aantal blaadjes kropsla - 2 el mayonaise - olijfolie - 2 koffielepels honing - 2 koffielepels appelciderazijn of witte wijnazijn - peper en zout

Zo maak je het:

De paprika's halveren en de zaadlijsten verwijderen, vervolgens in dunne plakjes snijden.
Twee teentjes knoflook snipperen. Ontdoe de peper eveneens van zijn zaadjes en snij fijn.Verhit een scheutje olijfolie. Bak hierin de paprika met de rode peper een aantal minuten, voeg dan pas de knoflook toe en schep het goed om. Laat eventjes zachtjes bakken.
Voeg honing en azijn toe, breng op smaak met wat zout en peper, hussel de boel en stoof tot de paprika zacht is maar nog wel een bite heeft. Laten we zeggen een minuut of 10. Daarna mag het vuur uit.

Voor de saus snipper je de rode ui. Tomaat, augurkjes, radijs en de andere 2 teentjes knoflook heel fijnsnijden. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en snij eveneens fijn. Schep alles in een kom en vermeng met 2 el mayonaise. en fijngeknipte bieslook Verder op smaak brengen met zout en peper.

Warm de oven voor op 200 graden.

Verhit een grillpan, een gewone koekenpan kan natuurlijk ook, en grill de hamburgers gaar. Zelf smeer ik ze altijd in met wat Hickory bbqsaus ( in ieder geval te koop bij de Jumbo)  en deze keer heb ik dat gedaan met de onlangs gemaakte bbqsaus 'Texas'. Hierdoor heb ik altijd sappige hamburgers en verder moet je ze niet te hard grillen, rustig aan dat komt het eindresultaat alleen maar ten goede. Hetzelfde geldt als ze je ze op de bbq legt.
In deze zelfde pan bak je de bacon op het laatst mee tot het krokant is, laat even uitdruipen op wat keukenpapier.

Snij de bollen doormidden en besmeer met een beetje olijfolie, bestrooi met een klein beetje peper en zout en schuif ze in de inmiddels voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.
Beleg de onderste helft vervolgens met sla, schep er flink wat van de saus op, vlij daar een hamburger op. Verdeel de gestoofde paprika erover en eindig met de bacon.

Succes met eten!

Waarschijnlijk blijft er wat paprika over. In een afgesloten bakje kun je het best een paar dagen bewaren. Gebruik het in een salade of eet het op toast dat vind ik namelijk ook erg lekker.



11 opmerkingen:

Simones Kitchen zei

Oooo die ziet er erg lekker uit en ja ik krijg er in ieder geval eetlust van dus een uitstekend gekozen naam.. ;) Top organisatie van het weekend Els en blij dat we elkaar nou eens echt hebben ontmoet en ja, blij dat ik toch gekomen ben! Haha... ;)

Eetlust zei

Jaaa ik was ook blij dat je er was!! Vond het ook zo leuk om je in het 'echie' te zien, is toch anders als via die andere kanalen :)Nieuwe ideeën borrelen en bruisen al....

Anoniem zei

Lijkt me heerlijk!

Wie weet staat ie binnenkort wel ergens op de kaart: een Superburger 'Eetlust'! ;)

Eetlust zei

Ha dat zou wat zijn! Dan lach ik me een hoedje :) Zal ik vast patent aanvragen? Alle gekheid op een stokje, het is een lekker geval en echt.. zorg voor flinke trek!

Anoniem zei

Ik zou het wel doen hoor! Je weet maar nooit! ;)

Haha, nee, het 'broodje' ziet er niet uit als iets wat je even tussendoor eet... maar wel lekker! :)

gereon de leeuw zei

Eerst die heerlijk bbq saus nu weer dit. Ik krijg er gewoon honger van Els. kan ik bij jou in de kost. Met recht heb je dit eetlust genoemd!

Eetlust zei

Je bent altijd welkom Gereon! Jammer dat het vandaag bepaald geen weer is om de bbq aan te steken maar een grillpan biedt uitkomst :)

Antoinette Coops zei

En wanneer komt het broodje Els? En het broodje H. Ik teken vast in voor de hele serie ;-)

Eetlust zei

Ik voel een uitdaging aankomen Antoinette :)

Mimesfood zei

Een goede hamburger gaat er altijd wel in. Ziet er goed uit!

Eetlust zei

Zo af en toe moet je jezelf een keer kietelen :) Bedankt voor je reactie en... ik heb meteen je blog ontdekt, leuk!