vrijdag 10 mei 2013

Pico de Gallo (tomatensalsa)

Terwijl velen zich naar het Weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam spoedden, besloot ik lekker met een boek in de tuin te gaan zitten en een deel van de rollende keukens in juni op Festival Mundial te gaan bekijken en beproeven. Een stuk dichterbij denkt zij dan praktisch.
Maar mocht je de komende dagen nog geen plannen hebben dan is het wel een aanrader hoor. Tot en met 12 mei kun je heerlijk genieten  bij de Westergasfabriek in Amsterdam.
Die zon liet me overigens akelig in de steek, flauw vond ik dat.

Bij zon, zomer, bbq denk ik ook aan pico de gallo, een tomatensalsa met ui, rode peper, limoen, tomaten dus en koriander. In mijn geval peterselie, u weet wel waarom. En komkommer omdat dat lekker is. Bij salsa denken we aan saus, een behoorlijk vloeibare substantie dat is deze absoluut niet aangezien er weinig vloeistof aan toegevoegd wordt, hetzelfde geldt voor de mango- en ananassalsa.  Verrukkelijk op en bij gegrild vlees, je taco of wrap en wat te denken op toast. Maak het een paar uur van tevoren zodat alle smaken lekker in kunnen trekken.
Het is zo fris en de kleine stukjes rode peper geven net dat tikkeltje extra maar wees niet bang het overheerst totaal niet.

Pico de gallo betekent overigens hanenkam maar zoals je ziet is het 100% vegaproof.De hoeveelheid is voldoende voor 4 personen maar het is een echt bijgerechtje, serveer er nog een salade bij.

Je hebt nodig:
3  tomaten - 1 rode ui - sap van een halve limoen - 2 jalapenopepers of rode Spaanse peper (minder of meer mag natuurlijk ook, volg je eigen smaak) - 3 el gehakte koriander of peterselie - 1/2 teentje knoflook - 1/4 komkommer -snufje zout - snufje komijnpoeder

Hak alles  fijn en schep het samen met het zout, komijnpoeder en sap van een halve limoen door elkaar.  Dek het af en zet in de koelkast tot gebruik.

Geen opmerkingen: