Is het nu Fajita kippensoep of kippen fajitasoep. Het woord fajita betekent eigenlijk niks anders dan in stukjes gesneden gegrild vlees en wordt in combinatie met paprika, ui en dergelijke gebruikt als vulling voor tortilla's of taco's.
En je kunt er dus soep van maken, pittige soep. Uitermate geschikt bij verstopte neuzen, die gaan gegarandeerd open. De hoeveelheid specerijen heb ik al aangepast, de hoeveelheden die in het originele recept worden gebruikt zijn ook voor ons niet te doen. Deze soep is voor mensen die wel houden van een nabrandertje, de rest kan nu stoppen met lezen en even een ander receptje uit gaan zoeken...
Je hebt nodig voor 4 personen:
2 kipfilets - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 1 blik mais (300 gram) - 1 rode ui - 1 liter kippenbouillon - 1 el olijfolie - 2 tl chilipoeder - 2 tl gemalen komijnzaad (djinten) - 2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)- 2 tl uienpoeder - 1 tl knoflookpoeder - 1/2 el gedroogde bieslook - verse bieslook voor de garnering.
Zo maak je het:
Snijd de paprika's in kleine stukjes en snipper de rode ui. De kipfilets snijd je in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken.
Verwarm in een soeppan de olijfolie en fruit hierin de paprika en ui gedurende een minuut of vijf. Voeg de kip toe, schep om en bak nog eens vijf minuten.
Voeg alle kruiderijen plus de mais toe, even goed roeren en giet de bouillon erbij. Alles even goed met elkaar vermengen en vervolgens een minuutje of 20 zachtjes laten koken.
Verdeel over kommen of diepe borden, knip er wat verse bieslook over en geef er eventuele nog wat zure room bij. Geen overbodige luxe die room....
Ter illustratie; in het originele recept gaat onder andere 1 eetlepel chilipoeder en 1 tl cayennepeper.. wie durft?
O, ik zie dat ik vergeten ben de bieslook er op te strooien, even erbij denken dus!
4 opmerkingen:
Ik durf niet, niet te pikant voor ons. Ik volg het recept zo dus wel.
Ben benieuwd wat je ervan vindt Ellen. Eventueel extra glaasje water paraat zetten :)
Test
En? Rengelina? :)
Een reactie posten