donderdag 25 oktober 2012

Pittig gekruid gehakt 'Asian Style'

Zo, over de titel heb ik al een paar minuten na zitten denken. Soms is het zo lastig om iets te bedenken wat de lading dekt! Kort en bondig blijft het fijnste anders werd het een riedel in de trant van pittig gekruid gehakt met sesamolie, sojasaus, gember, rode peper en... en... Dat schiet ook niet echt op.
Dit is een ideaal recept op dagen dat je wat minder tijd hebt. Heerlijk met rijst en zoetzure komkommer.




Voor 4 personen heb je nodig:
500 gram rundergehakt - 3 teentjes knoflook - 2 spaanse pepers - 8 el sojasaus (geen ketjap) - 2 flinke el bruine suiker - stukje gember van ongeveer 3 cm - 1/2 el sesamolie - zonnebloemolie - peper - eventueel nog wat zout - 6 stengels lenteui - 1 flinke ui.

Zo maak je het:
  • Kook rijst op de manier zoals jij gewend bent
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn,  ontdoe de pepers van hun zaadjes en snijd ze fijn.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de lenteui in ringetjes en zet apart.
  • Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie en rul hierin het gehakt.
  • Voeg ui, knoflook, gember en spaanse peper toe  en bak even mee tot de ui zacht is.
  • Schep nu de bruine suiker, sesamolie en sojasaus erdoor. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Voeg de helft van de lenteui toe, schep het erdoor, bak nog even mee.
  • Verdeel rijst over vier borden, schep het gehanktmengsel ernaast en verdeel de overgebleven lenteui erover.
Je kunt van dit recept heel eenvoudig een vegetarisch gerecht maken door vegetarisch gehakt te genruiken of tofu. De tofu dan in kleine blokjes snijden. De blokjes nemen alle smaak op en worden licht krokant. Wij vinden dat in ieder geval  erg lekker.

Geen opmerkingen: